Turbūt sutiksite, kad patiekalų vaizdas tiek pat svarbus kaip ir jų skonis. Pastaruoju metu, maistas mūsų šalyje stipriai sureikšminamas, tai skatina mus parodyti gaminimo grožį, ne tik demonstruojant galutinį rezultatą. Renkantis ingredientus, svarbus ne tik jų skonis, bet ir spalva bei vaizdo kontrastas. Norėtume, kad patiekalas būtų įsimenamas dėl skonio, kvapo, tekstūros ir dizaino derinio“, – yra sakęs restorano „Dublis 1“ virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas.
Maistas kaip menas ir malonumas akims, štai kas svarbu šiandien koja kojon su spartėjančiu gyvenimo tempu ir naujausiomis technologijos žengiantiems restoranams. Bene kiekvienas savo įvaizdžiu besirūpinantis restoranas turi paskyrą ne tik „Facebook“ bet ir „Instagram“ socialiniame tinkle, kur siekia parodyti, kad maistas turi traukti ne tik savo skoniu, bet ir vaizdu.
2015-iesiems skaičiuojant paskutines valandas, išrinkome vmgonline.lt lietuviškų restoranų TOP 7, kurie mūsų nuomone vykdo kenceptualią ir akims malonią komunikaciją „Instagram“ socialiniame tinkle.
Restoranas „LAB 180“. („Instagram“ nuotr.)
Austrės restorane „Stebuklai“ („Instagram“ nuotr.)
Šokoladinis pyragas restorane „Dia“ („Instagram“ nuotr.)
Anties krūtinėlė su 21 prieskonio mišiniu, salierų tyre ir spanguolėmis restorane „Gaspar’s“. („Instagram“ nuotr.)
Pusryčių blynai restorane „Drama Burger“ („Instagram“ nuotr.)
Žaliųjų žirnelių kremas, juodieji serbentai ir agurkai restorane „Sweet Root“. („Instagram“ nuotr.)
Angus jautienos kapotinis vyninėje „G.Vine“. („Instagram“ nuotr.)