Dainininkė Justė Starinskaitė labai mėgsta gaminti maistą namuose, tačiau skanių vietų lankymas žvaigždei – ne ką mažesnis malonumas. Pastaruoju metu ji labai domisi sveikais receptais, patiekalais be pieno, o lankosi vietose, kurios kai kam gali būti netikėtas atradimas.
![Valerijos Stonytės nuotr.](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_d6f7aa7082b2413592f1dc0c2ac249d2~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_491,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/d875bb_d6f7aa7082b2413592f1dc0c2ac249d2~mv2.jpg)
Valerijos Stonytės nuotr.
Mykolo 4
Šiame restoranėlyje-bistro – skaniausi dienos pietūs, kokius tik teko ragauti. Jis nedidelis, aplinka – bajoriška, o dienos pietūs – „išieškoti“. Pavyzdžiui, kepta vištos kulšelė su salierų piurė ir daržovėmis. O kaina – 5 Eur. Tai vienintelis restoranas, kuris puoselėja miestietišką (buržuazinę) Vilniaus virtuvę, ir tai nedingsta net dienos pietų metu.
Mykolo 4 adresas – Šv. Mykolo 4 (Vilnius)
Paloma Bistro
Tai labai nauja, vos mėnesį veikianti vieta, atsidariusi Šiaurės miestelyje, vadinamajame gastronominiame rojuje, kur viename taške gali rasti begales maitinimosi įstaigų. Interjeras – labai minimalistinis ir jaukus, aptarnavimas – nuostabus, o maistas – tobulas. Ką beužsisakytum, lieki patenkintas. Pavyzdžiui, vištienos šnicelis su kopūstų ir kalendrų salotomis – kartą paragavęs grįši vėl. Labai geras upėtakio užkandis. Spurgos („čiūros“) – gardžiausios Vilniuje. Dienos pietūs nenuvylė, o savaitgalį vėlyvųjų pusryčių meniu irgi vertas nuodėmės: pavyzdžiui, bulvių plokštainiukas su kiaušiniu ir bekonu. Arba trintų uogų granola.
Paloma Bistro adresas – Verkių g.29, šeimos aikštė 10 (Vilnius)
![pica](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_376c8d9e2ca945aea86a284852d5043e~mv2.png/v1/fill/w_980,h_650,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/d875bb_376c8d9e2ca945aea86a284852d5043e~mv2.png)
Maurizio’s Pizzeria
Vilniuje tai – be konkurencijos skaniausios picos. Niekada nenuvilia, nėra gėda net svečius atsivesti. Ir midijos ten puikios, tik jų būna sezono metu.
Maurizio’s Pizzeria adresas – Didžioji g. 19 A (Vilnius)
Belgai
Tai – restoranas, į kurį einu dėl fantastiško skonio midijų. Ir, kiek žinau, taip darau ne vien aš, o visas Vilnius. Laiko patikrinta vieta.
Belgų adresas – Rūdninkų 15/46 (Vilnius)
TOWN
Tai – skaniausio kada ragauto tuno tartaro vieta. Čia turėtų sulėkti visi tartarų mylėtojai.
TOWN adresas – Gedimino pr. 26 (Vilnius)
![moliugu sriuba](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_e23201ec0de84d7cba1dee402afaa690~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/d875bb_e23201ec0de84d7cba1dee402afaa690~mv2.png)
Superlengva batatų sriuba
Šiuo metu sveika gyvensena susidomėjusi Justė Sarinskaitė dalijasi naujausiu atradimu – batatų sriubos receptu: „Man tikrai nereikia skaičiuoti kalorijų, bet visada atsižvelgiu į tai, ar patiekalą galima vadinti sveiku. Laikai, kai valgiau bet ką, mėgau greitojo maisto restoranus, jau baigėsi. Dabar labai kreipiu dėmesį į produktų kokybę, ženkliai sumažinau pieno produktų suvartojimą, nes pastebėjau, kad šių taisyklių laikymasis man padeda jaustis geriau. O grįžtant prie recepto, ši sriuba yra gardi net be grietinėlės (kas neretai yra daugumos trintų sriubų gardumo garantas), pagaminama itin greitai ir yra labai lengva.“
Jums reikės:
6 juostelių kumpio
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 saliero stiebo
3 vidutinio dydžio batatų
pusės šaukšto džiovintų čiobrelių
4 puodelių vištienos sultinio
1 puodelio kokosų pieno
druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)
petražolių ar moliūgų sėklų (papuošti)
Kaip gaminti:
Keptuvėje arba puode pakepinkite smulkintą kumpį savo riebaluose, kol taps traškus. Išgaudykite kumpį iš keptuvės ir sudėkite jį į lėkštę, padengtą popieriumi.
Į puode likusius riebalus (galima juos išpilti ir įpilti aliejaus) suberkite supjaustytus svogūną ir salierą, pakepkite 4 min. Įspauskite česnaką.
Suberkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus batatus, suberkite čiobrelius, įdėkite druskos, supilkite vištienos sultinį ir viską palikite virti 20 min. ant nedidelės ugnies, šiek tiek pravėrę puodo dangtį.
Trintuvu sumalkite sriubą iki vientisos masės, supilkite kokosų pieną.
Sriubą patiekite papuoštą petražolėmis ir kepto kumpio gabalėliais.