Tom Kha su krevetėmis ir grybais
- 2020-02-19
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 20 min.
Reikia:
1 šalotinio svogūno
150 g pievagrybių
Aliejaus (kepti)
250 g nevirtų lukštentų krevečių
1 pakelio SANTA MARIA prieskonių „Asian Spices Tom Kha“
1 skardinės SANTA MARIA kokosų pieno (400 ml)
Saujos susmulkintų žiedinių kopūstų
Saujos susmulkintų brokolių
Ryšelio kalendrų (patiekti)
Kelių šaukštų smulkintų laiškinių česnakų
1. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite pievagrybius pusiau arba ketvirtadaliais, trumpai apkepkite svogūnus ir grybus keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
2. Suberkite krevetes prie grybų ir svogūno, Intensyviai maišydami kepkite 2-3 minutes.
3. Suberkite SANTA MARIA prieskonių „Asian Spices Tom Kha“ prieskonius, išmaišykite ir dar kepkite 1-2 min.
4. Sumaišykite SANTA MARIA kokosų pieną su vandeniu santykiu 1:1, supilkite į puodą, užvirinkite, suberkite žiedinius kopūstus ir brokolius, po to sukrėskite visą keptuvės turinį ir pavirkite dar 5-7 min.
5. Patiekite sriubą su kalendrų lapeliais ir smulkintais česnakais. Pageidaudami galite sriubą gardinti žaliosiomis citrinomis ir aitriąja paprika.