top of page

Netikras zuikis su mangų čatniu, brokoliais, špinatų ir grikių salotomis (Receptas)

Netikras zuikis – ir skanus, ir praktiškas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Dar pagardinkite jį brokolių, špinatų, grikių salotomis ir mangų čatniu, kurį galite pasiruošti iš anksto.

netikras zuikis_Alfo receptas
VMG nuotr.

4-6 asm.


Netikram zuikiui pagaminti reikia:

Mangų čatniui:

  • 250 g cukraus

  • 220 ml baltojo vyno acto

  • 4-5 mangų

  • 1 svogūno

  • 90 g cukruoto imbiero

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukštelio garstyčių sėklų

  • žiupsnelio maltos Kajeno (uoginės) paprikos

Netikram zuikui pagaminti reikia:

  • 1 kg jautienos faršo

  • 1 didelio batato

  • 1 svogūno

  • 2 morkų

  • 100 g karšto rūkymo lašinukų

  • 50 g sviesto

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukšto miltų

  • šlakelio aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

Garnyrui:

  • 250 g grikių

  • 500 ml vištienos sultinio

  • 50 g sviesto

  • 1 brokolio

  • 250 g smidrų

  • kelių šakelių šviežios mėtos (patiekti)


Paruoškite čatnį – jį geriausiai būtų pasigaminti iš anksto:

  1. Į didelį puodą supilkite cukrų bei actą ir užvirkite.

  2. Pamaišykite, kad ištirptų visas cukrus, ir suberkite kubeliais pjaustytus mangus bei svogūną, taip pat – smulkintą imbierą, trintą česnaką, garstyčias ir papriką.

  3. Pamaišydami virkite ant nedidelės kaitros apie valandą, kol masė sutirštės ir įgaus sirupo konsistenciją. Atvėsinkite ir išpilstykite į stiklainius. Taip paruoštą čatnį šaldytuve galite laikyti iki dviejų savaičių.

  4. Paruoškite ingredientus mėsai: nulupkite ir sutarkuokite batatą bei morkas.

  5. Svogūną ir lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su tarkuotomis daržovėmis ir sviestu. Atvėsinkite.

  6. Tuomet sumaišykite su faršu, suberkite miltus, įmaišykite kiaušinių trynius ir atskirai išplaktus baltymus, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.

  7. Suformuokite 4 didelius kukulius, sudėkite juos į aliejumi pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

  8. Garnyrui paruoškite grikius – suberkite juos į verdantį sultinį ir virkite apie 10 min. Kai išvirs, įmaišykite sviestą.

  9. Brokolį išskirstykite smulkiais žiedynais. Nulaužkite ir išmeskite kietąsias smidrų kotelių dalis, o kas lieka – perpjaukite pusiau. Daržoves sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 3 min. Perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.

  10. Iškepusius netikrus zuikius patiekite su mango čatniu, grikiais, daržovėmis ir apibarstykite mėtomis


 

Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.

Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇



Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page