Netikras zuikis – ir skanus, ir praktiškas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Dar pagardinkite jį brokolių, špinatų, grikių salotomis ir mangų čatniu, kurį galite pasiruošti iš anksto.
4-6 asm.
Netikram zuikiui pagaminti reikia:
Mangų čatniui:
250 g cukraus
220 ml baltojo vyno acto
4-5 mangų
1 svogūno
90 g cukruoto imbiero
1 skiltelės česnako
1 šaukštelio garstyčių sėklų
žiupsnelio maltos Kajeno (uoginės) paprikos
Netikram zuikui pagaminti reikia:
1 kg jautienos faršo
1 didelio batato
1 svogūno
2 morkų
100 g karšto rūkymo lašinukų
50 g sviesto
2 kiaušinių
1 šaukšto miltų
šlakelio aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Garnyrui:
250 g grikių
500 ml vištienos sultinio
50 g sviesto
1 brokolio
250 g smidrų
kelių šakelių šviežios mėtos (patiekti)
Paruoškite čatnį – jį geriausiai būtų pasigaminti iš anksto:
Į didelį puodą supilkite cukrų bei actą ir užvirkite.
Pamaišykite, kad ištirptų visas cukrus, ir suberkite kubeliais pjaustytus mangus bei svogūną, taip pat – smulkintą imbierą, trintą česnaką, garstyčias ir papriką.
Pamaišydami virkite ant nedidelės kaitros apie valandą, kol masė sutirštės ir įgaus sirupo konsistenciją. Atvėsinkite ir išpilstykite į stiklainius. Taip paruoštą čatnį šaldytuve galite laikyti iki dviejų savaičių.
Paruoškite ingredientus mėsai: nulupkite ir sutarkuokite batatą bei morkas.
Svogūną ir lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su tarkuotomis daržovėmis ir sviestu. Atvėsinkite.
Tuomet sumaišykite su faršu, suberkite miltus, įmaišykite kiaušinių trynius ir atskirai išplaktus baltymus, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
Suformuokite 4 didelius kukulius, sudėkite juos į aliejumi pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Garnyrui paruoškite grikius – suberkite juos į verdantį sultinį ir virkite apie 10 min. Kai išvirs, įmaišykite sviestą.
Brokolį išskirstykite smulkiais žiedynais. Nulaužkite ir išmeskite kietąsias smidrų kotelių dalis, o kas lieka – perpjaukite pusiau. Daržoves sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 3 min. Perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
Iškepusius netikrus zuikius patiekite su mango čatniu, grikiais, daržovėmis ir apibarstykite mėtomis
Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.
Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇
Gardžių atradimų.