Tiršta burokėlių sriuba su ožkų pieno sūriu
- 2019-03-17
- 1 min. skaitymo

Reikia:
laurų lapų
druskos, pipirų
2 šaukštų acto
1 šaukšto cukraus
1–2 bulvių
200 g virtų burokėlių
50 g sviesto
2 skiltelių česnako
1 ropinio svogūno
1 morkos
kelių rūkytų šonkauliukų
1 l sultinio
žiupsnelio šviežių krapų
100 g ožkų pieno sūrio
laurų lapų
druskos, pipirų
2 šaukštų acto
1 šaukšto cukraus
1–2 bulvių
200 g virtų burokėlių
50 g sviesto
2 skiltelių česnako
1 ropinio svogūno
1 morkos
kelių rūkytų šonkauliukų
1 l sultinio
žiupsnelio šviežių krapų
100 g ožkų pieno sūrio
1. Keptuvėje išlydykite sviestą ir pakepinkite smulkintą svogūną, per burokinę tarką sutarkuotą morką ir smulkintą česnaką.
2. Puode užvirinkite sultinį su rūkytais šonkauliukais, suberkite šiaudeliais pjaustytas bulves, pakepintas daržoves ir ant lėtos ugnies virkite, kol bulvės suminkštės.
3. Į sriubą sudėkite per burokinę tarką sutarkuotus burokėlius. Pagardinkite druska, pipirais, cukrumi, įpilkite acto, įdėkite kelis laurų lapus. Virkite labai trumpai, kad burokėliai neprarastų spalvos.
4. Baigdami virti suberkite smulkintus krapus.
5. Išimkite laurų lapelius ir rankiniu smulkintuvu iki vientisos masės sutrinkite sriubą.
6. Sriubą patiekite su plėšytu ožkų pieno sūriu.