top of page

Tinklaraštininkės WISE TASTE idėjos, kokiais desertais pasilepinti per Velykas

Tinklaraščio WISE TASTE kūrėja Rima Novikevičiūtė pripažįsta, kad šios Velykos tikrai bus neįprastos, bet nėra to, ko nepagerintų geras desertas!





Ar karantino metu maistui išleidžiate daugiau pinigų maistui, ar tiek pat?

Taip, kažkiek pasikeitė. Nesakau, kad kardinaliai, bet dabar visuomet turi pasigaminti maistą namuose, nes kažkur užsinorėjus nuvažiuoti papietauti neįmanoma. Maistas tapo paprastesnis ir lengviau pagaminamas.

Eksperimentų virtuvėje tik padaugėjo, nes neturint vieno produkto į parduotuvę nebėgam, o keičiam turimais produktais. Kadangi visuomet skaičiuoju ir vedu savo išlaidas tai galiu pasakyti, kad šiek tiek išlaidos sumažėjo,bet didelio skirtumo nėra.

Ar pirkote produktų atsargai?

Ne, atsargai produktų nepirkau. Pas mane jų spintelėse netrūksta, kaip tik pradėjau generalinę tvarką ir naudojau, ką buvau prikaupusi iš anksčiau.

Kaip manote, kaip tiek laiko praleidžiant namuose galima sutaupyti maistui?

Dabar kaip niekad svarbu planuoti maisto patiekalus, kad kas kelias dienas netektų lankytis parduotuvėje. Susiplanavę savaitės valgiaraštį iškart galime pasidaryti produktų sąrašą, kurių reikės nusipirkit ir tuomet sumažėja tikimybė, kad  neprisipirksime nereikalingų produktų. Taip pat namuose gamintas maistas gaunasi pigesnis, nes naudojame daugiau neapdirbtų, šviežių produktų. Dar man pasiteisino maisto produktų užsakymas į namus, nes tuomet krepšelyje atsiduria tik reikalingi produktai, nes einant pro parduotuvę prisirenkame ir daugiau. Perkant internetu matome iškart sumą, kurią turime sumokėti ir neviršyti savo nustatyto limito.

Šios Velykos bus kitokios, kaip adaptuosite savo Velykų vaišių stalą?

Labai kitokios, pirmą kartą teks Velykas minėti be tėvų, būsime tik dviese. Asmeniškai aš niekada neruošdavau Velykinių stalo vaišių, tuo pasirūpindavo mama, o aš tik padėdavau. Tradiciniai mūsų Velykiniai patiekalai – žagarėliai, naminė duonos gira, mišrainė su krabais bei kukurūzais. Kiaušinius mama dažo su svogūno laiškais. Kadangi aš svogūnų laiškų nesu prikaupusi tai dažysiu ciberžole ir burokėliais. Bandysiu kepti žagarėlius ir paruošiu įvairių mėgstamų užtepėlių bei šviežių daržovių salotas. Saldumynams dar pasirinkau augalinį Banofee pyragą su namine karamele.

Kokį receptą rekomenduotumėte pasigaminti VMGonline.lt skaitytojams?

Mano rekomendacijos:

Banofee pyrago receptas

1 sluoksniui reikės: 150 g ruginių sausainių (naudojau selgos, kur yra mažiau cukraus) ;

100 g kepintų lazdyno riešutų;

60 g tirpinto kokosų aliejaus; 4 datulių 2 sluoksniui: 200 g veganiškos karamelės 3 sluoksniui:

3 sluoksniui: 2 didelių bananų ar 3 mažų;

1 citrinos sulčių; 4 sluoksniui: 2 skardinių riebaus kokosų pieno.



Gaminimas: 1. Sausainius su riešutais, datulėmis sudedame į maisto trintuvą ir susmulkiname iki trupinių. Supilame aliejų ir viska gerai išmaišome. Kepimo skardą (naudojau 20 cm skresmens) ištepame aliejumi ir sudedame sausainių masę. Paskirstome ir gerai prispaudžiame. Kepame apie 10 minučių 180 laipsnių orkaitėje; 2. Bananus supjaustome gabaliukais ir apipalame citrinos sultimis, išmaišome; 3. Iškeptą pagrindą atvėsiname; 4. Ant pagrindo paskirtome karamelę; 5. Ant karamelės sluoksnio sudedame smulkintus bananus; 6. Kokosų pieno skardines reiktų palikti šaldytuve bent 3 valandoms arba geriausiai per naktį, kad kietoji dalis atsiskirtų nuo vandens. Tuomet į dubenį sudėti tik kietąją dalį ir su elektriniu mikseriu plakti apie 10 minučių, kol pienas įgaus kreminę konsistenciją! Gautą masę sudėti ant bananų sluoksnio ir puošti smulkintais lazdyno riešutais :) 7. Pyragą geriausiai palikti per naktį pastovėti šaldytuve ir kita dieną jau skanauti!

PATARIMAS. Jeigu valgote pieno produktus tuomet kremą galite gaminti iš 200 ml plakamosios grietinėlės ir 2 valgomų šauktų maskarponės.

Karamelės receptas

Reikės:

* išeiga apie 200 g

16 datulių, šviežių ir be kauliukų;

100 g žemės riešutų sviesto (turi būti 100% riešutų sviestas);

Žiupsnio druskos;

100 ml augalinio pieno (tinka ir vanduo).




Gaminimas:

1. Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos masės;

2. Sutrintą masę supilame į puodą ir paverdame apie 5 minutes, kol patamsės. Verdant reikia pastoviai maišyti;

3. Supilstyti į stiklainiukus ir laikyti šaldytuve.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page