
Ar kada įsivaizdavote, kad viename sakinyje išgirsite žodį „grikiai“, „pyragas“, „šokoladas“ bei „avietės“? Bendrą kalbą gali rasti net netikėčiausi ingredientai, ir šį teiginį Alfas Ivanauskas pagrindė jau ne kartą. Šįsyk laidoje „Kulinarinis detektyvas“ jis pristatė desertą, kurio pagrindui pasitelkė nors ir ne grikių kruopas, bet grikių miltus. Pasakišku pyrago skoniu pasirūpino tobulas derinys – šokoladas bei avietės. Šis drėgnas ir karališkas skanėstas vertas vietos desertų olimpe!
Grikių pyragas su šokoladu ir avietėmis (8–10 asm.)
Jums reikės:
70 g MALSENA grikių miltų
140 g MALSENA miltų „Self Rising“
180 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
10 g DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
40 g kakavos
100 g juodojo šokolado
80 ml TERRA CRETA aliejaus
300 ml vandens
100 g aviečių
DANSUKKER cukraus miltelių pabarstyti
Susmulkinkite juodąjį šokoladą.
Sumaišykite kartu MALSENA grikių miltus ir MALSENA miltus „Self Rising“, suberkite kakavą, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile. Viską permaišykite.
Supilkite TERRA CRETA aliejų, sumaišykite viską, tada supilkite vandenį ir užmaišykite kefyro tirštumo tešlą. Suberkite smulkintą šokoladą, išmaišykite.
Pusę tešlos supilkite į formą, sudėkite avietes ir užpilkite likusia tešla. Kepkite apie 50 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Patikrinkite, ar iškepęs pyragas mediniu iešmeliu. Ataušusį pyragą pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.