Tinklaraščio 2virėjai kūrėjai Agnė ir Martynas (apie jų meilę ir meilę virtuvei rašėme, galite paskaityti užsukę ČIA) siūlo išbandyti lengvą azijietišką, vasarai itin tinkantį patiekalą, kurį ragaudami jausitės kaip restorane, o pagaminti jį lengva ir greita!
Visus ingredientus rasite didesniame prekybos centre, o vienos porcijos kaina gana prabangiai atrodančių salotų – vos 4 eur. Beje, kas yra fensi makaronai? Kitaip jie dar vadinami stikliniais ir gaminami iš įvairių rūšių krakmolo. Labai gardūs ir visiškai nebrangūs. Taigi, darom restoraną namuose!
Užtruksite vos 20 min.
Reikia:
Sezamų – sojos užpilui:
80 g. svogūno
50 g. sojos padažo
8 g. žuvies padažo
15 g. garstyčių
50 g. sezamų aliejaus
50 g. vynuogių kauliukų aliejaus
20 g. medaus
Fensi makaronams:
100 g. fensi makaronų
500 g. verdančio vandens
5 g. sezamų aliejaus
150 g. marinuotų wakame dumblių
Marinuotoms krevetėms:
200 g. virtų lukštentų krevečių
50 g. sezamų – sojos užpilo
Agurkų salotoms:
100 g. agurko
30 g. marinuoto imbiero
40 g. sezamų – sojos užpilo
Patiekti:
Švelniai skrudintų sezamo sėklų
Sezamų – sojos užpilas
1. Į prikaistuvį su verdančiu vandeniu sudedame svogūną. Verdame 8 min. Kol svogūnas verda, dubenyje sumaišome visus ingredientus, išskyrus aliejus.
2. Išvirusį svogūną dedame į dubenį su kitais ingredientais ir rankiniu smulkintuvu viską sutriname iki vientisos masės.
3. Intensyviai maišydami plona srovele įpilame aliejus, kad įvyktų emulsifikacija ir padažas taptų tolygios, blizgios konsistencijos.
Fensi makaronai
1. Dideliame dubenyje verdančiu vandeniu užpilame fensi makaronus. Pabrinkiname kelias minutes, kol šie suminkštės. Tuo tarpu susmulkiname marinuotus wakame dumblius.
2. Suminkštėjusius makaronus nusunkiame, į juos sudedame smulkintus wakame dumblius ir supilame sezamų aliejų. Gerai išmaišome.
Marinuotos krevetės
1. Į krevetes supilame sezamo užpilo, gerai išmaišome.
Agurkų salotos
1. Plonais šiaudeliais supjaustome agurkus bei marinuotus imbierus. Sudedame juos į dubenėlį, pagardiname sezamų – sojos užpilu. Gerai išmaišome.
Į lėkštę dedame marinuotų krevečių, ant jų talpiname fensi makaronus su wakame dumbliais. Apšlakstome sezamų - sojos užpilu. Ant viršaus pabarstome švelniai skrudintų sezamo sėklų. Atskirame dubenėlyje patiekiame agurkų salotas.
Skanaus Jums linki Agnė ir Martynas!
2virėjai.lt nuotr.
Comments