Tiems, kurie dievina sūrį: paprikų ir citrusinių vaisių džemas


Paprikų ir citrusinių vaisių džemas, pagardas prie sūrio, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

800 ml

Gaminimas 1 val.

Zzz 12 val.


Reikia:

  • 2 citrinų

  • 2 apelsinų

  • 500 g cukraus PANEVĖŽIO PLIUS

  • 1 kg paprikų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šakelės rozmarino

2. Nuplaukite citrinas ir apelsinus, smulkiai supjaustykite – galite susmulkinti trintuvu. Užpilkite cukrumi ir laikykite per naktų.

3. Trintuvu susmulkinkite ir paprikas, prieš tai išėmę pertvaras ir sėklas.

4. Sumaišykite su citrinų ir apelsinų mase, įberkite druskos ir virkite nuolatos maišydami apie 1 val.

5. Pabaigoje įdėkite susmulkintą rozmarino šakelę.

6. Užvirinkite ir sudėkite į karštus stiklainius. Užsukite dangteliais ir palikite aušti apverstus.



Skanaus!


Naujausi įrašai