„Teriyaki“ sparneliai su ryžiais, špinatais ir žemės riešutais


„Teriyaki“ vištų sparneliai su ryžiais, špinatais ir žemės riešutais, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 5 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Reikia:

  • 800 g KEKAVA marinuotų vištienos sparnelių petukų kinietiškame teriyaki ir česnakų

  • marinate

  • 200 g ryžių

  • 400 g špinatų

  • 80 g žemės riešutų

  • 100 ml aliejaus kepti

  • 4 skiltelės česnako

  • 2 šaukštai sojos padažo

  • 2 šaukštai baltojo vyno acto

  • Druskos

  • ½ šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero

  • 1–2 šaukšteliai sezamų

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite KEKAVA marinuotus vištienos sparnelių petukus kinietiškame teriyaki ir česnakų marinate. Pašlakstykite aliejumi ir šaukite kepti.

2. Išvirkite ryžius, laikykite šiltai. Sezamus trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite žemės riešutus ir kepkite, kol taps gražiai auksiniai. Išimkite.

4. Suberkite smulkintus česnaką ir imbierą, špinatus, permaišykite, supilkite sojos padažą ir baltojo vyno actą, vėl permaišykite, suberkite ryžius ir žemės riešutus, vėl permaišykite ir nukaiskite.