„Teriyaki“ kukurūzinis viščiukas su imbieru, česnaku, aitriosiomis paprikomis ir sezamų sėklomis

Pasiilgote orkaitėje kepto viščiuko aromato? Imkite ir išsikepkite pagal šį konkurentų neturintį receptą.


kukurūzinis viščiukas, receptas
VMG nuotr.

3–4 asm.


Kukurūziniam viščiukui paruošti reikia:

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 1 nedidelės aitriosios paprikos

  • 50 g imbiero

  • 1 kukurūzinio viščiuko (apie 600–800 g)

  • ½ stiklinės „Teriyaki“ padažo

  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2–3 šaukštų kepintų sezamų sėklų mišinio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Česnaką, aitriąją papriką ir imbierą susmulkinkite, sumaišykite ir padalinkite į 2 dalis.

  2. Alyvuogių aliejų sumaišykite su pusę smulkintų prieskoninių daržovių, druska, pipirais ir gautu mišiniu įtrinkite kukurūzinį viščiuką. Leiskite vištienai marinuotis mažiausiai 1 val. Likusias smulkintas daržoves sumaišykite su terijakio padažu.

  3. Marinuotą viščiuką kepkite 160 oC temp. uždarytame įkaitintame grilyje ant kepimo plokštumos 35–45 min., kol apskrus ir beveik iškeps. Kepimo laikas priklauso nuo viščiuko dydžio.

  4. Viščiuką aptepkite terijakio padažu ir uždarę grilių kepkite 5 min. Šį veiksmą kartokite dar 2 kartus.

  5. Iškepusią vištieną suvyniokite į kepimo foliją ir leiskite šiltai pastovėti 15 min., kad susigertų skoniai ir sultys. Apibarstykite sezamų sėklomis, supjaustykite ir patiekite.

Skanaus!