6 asm.
Gaminimas 25 min.
Kepimas 25 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
500 g kalakutienos
1 pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos
1 raudonosios paprikos
1 poro
200 g kukurūzų burbuolių
300 g „shiitake“ grybų arba pievagrybių
200 g grietinėlės
3 skiltelių česnako
2 šaukštų kumino
1 kiaušinio
Žiupsnelio sezamų sėklų
Šlakelio alyvuogių aliejus
Druskos, pipirų
Kelių šakelių šviežio čiobrelio
Kelių lauro lapelių
1. Papriką supjaustykite stambesniais gabalėliais, porą – pusžiedžiais. Česnaką sutraiškykite ir šiek tiek pasmulkinkite. Kukurūzus supjaustykite stambesniais griežinėliais.
2. Lengvai apkepkite daržovės su alyvuogių aliejumi. Įdėkite čiobrelio šakelę.
3. Pasmulkinkite kalakuto guliašinę mėsą.
4. Apkeptas daržoves perdėkite į kepimo skardelę, o kalakutą kepkite toje pačioje keptuvėje, kur kepė daržovės. Pagardinkite druska ir pipirais bei lauro lapu ir kuminu. Sudėkite ir „shiitake“ grybus. Viską gerai pakepinkite, supilkite grietinėlę ir perdėkite į skardą su daržovėmis.
5. Skardą uždenkite sluoksniuotos tešlos lapeliais. Tešlą subadykite ir ištepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamų sėklomis. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 min.