top of page

Tarta su aguonomis ir mėlynėmis (Receptas)

Kada, jeigu ne dabar, kai miškai pilni sirpstančių mėlynių?

Subtiliai saldi, mėlynių skonio ir aguonų poskonio pilna varškinė tarta yra tobulas pasirinkimas vasarą, kai norisi ne per saldžiai, gaiviai ir uogiškai. Skanaus!

tarta su mėlynėmis_Alfo receptas
VMG nuotr.

8 asm.

20 min gaminti

2 val šaldyti

40 min kepti


Tartai su aguonomis ir mėlynėmis pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 140 g šalto sviesto

  • 200 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 g miltelinio cukraus

  • 50 ml šalto jogurto

Įdarui:

  • 200 g varškės

  • 2 kiaušinių

  • 50 g cukraus

  • 2–3 šaukštų aguonų

  • Saujos šaldytų mėlynių arba šilauogių


1. Sudėkite sviestą, miltus, druską ir miltelinį cukrų į trintuvą ir viską sutrinkite iki smulkių kruopelyčių. Supilkite šaltą jogurtą ir greitai užminkykite tešlą.

2. Jeigu neturite virtuvinio kombaino, tuomet sviestą su miltais ir milteliniu cukrumi sutrinkite pirštais.

3. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

4. Išimkite, iškočiokite, išklokite 25x25 cm dydžio formą tartoms kepti. Subadykite tešlą šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus lapą, ant jo užberkite kruopų ar pupelių tam, kad tešla nekontroliuojamai neiškiltų.

5. Vėl pašaldykite apie valandą.

6. Kepkite 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, po to atsargiai popierių su kruopomis nuimkite ir dar pakepkite 5 min.

7. Įdarui sumaišykite varškę su kiaušiniais, cukrumi ir aguonomis. Įdarą sudėkite į pakeptą tartą, ant viršaus suberkite uogas.

8. Kepkite dar apie 25 min.


Gardžių atradimų.

Comentarios


Naujausi įrašai

bottom of page