top of page

Naminė pica „Margarita“ su čiorisu ir abrikosais (Receptas)

Kepamos picos kvapas visada suburia draugus ir namiškius prie stalo. Be to, pica įtinka visiems – vaikams ir suaugusiesiems. Ji gali būti atskiras patiekalas, bet gali būti ir užkandis prie sriubos.

Alfo patarimas:  „Visiems atrodo, kad ant picos reikia sudėti viską, ką sugalvojome, ir tik tada iškepti, o aš siūlau pirmiau išsikepti „Margaritą“ ir tik po to ant jos sudėti kumpį, artišokus, alyvuoges, marinuotus svogūnus, plonai pjaustyto parmezano – taip be reikalo nedeginsite produktų, kurie nereikalauja papildomo apdorojimo. Skrandis taip pat džiūgaus, nes virškinti bus lengviau.“

pica su čiorisu ir abrikosais_Alfo receptas
VMG nuotr.


Picai pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 7 g sausų mielių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 300 ml šilto vandens

  • 450 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 300 g naminio pomidorų padažo

  • 300 g mocarelos

  • 200 g kietojo sūrio

  • 200 g čoriso dešros

  • 100 g džiovintų abrikosų

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 2 aitriųjų paprikų

  • 2 saujų špinatų arba gražgarsčių

  1. Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje. Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 valandas arba kol pakils dvigubai.

  2. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  3. Picos padą ištepkite pomidorų padažu, sudėkite supjaustytus ir išmirkytus abrikosus, išdėliokite plėšytą mocarelą ir užtarkuokite dalį kietojo sūrio.

  4. Sudėkite griežinėliais pjaustytą čoriso dešrą ir kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių, kol gražiai apskrus.Iškepusią picą apibarstykite pjaustyta aitriąja paprika, žalumynais ir kietojo sūrio drožlėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.


Gardžių atradimų.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page