2 asmenims
Reikia:
1 kg midijų
2 saliero stiebų
1 morkos
2 skiltelių česnako
50 g špinatų
1 šaukšto sviesto
150 ml sauso baltojo vyno
400 ml grietinėlės (35 proc.)
druskos, juodųjų pipirų
keptų bulvyčių (garnyrui)
1. Midijas nuplaukite ir sudėkite į didelį puodą. Įberkite druskos ir užpilkite kelias stiklines verdančio vandens. Puodą uždenkite ir pagarinkite midijas apie 4 minutes.
2. Morką ir salierus supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką sukapokite ir apkepkite didelėje keptuvėje su sviestu, kol gražiai apskrus. Įberkite druskos ir pipirų.
3. Tuomet į keptuvę supilkite vyną ir palaukite apie 1 minutę, kol jis nugaruos.
4. Supilkite grietinėlę, suberkite špinatus ir sudėkite pagarintas atsivėrusias midijas.
5. Kaitinkite dar kelias minutes, kol grietinėlės padažas sutirštės.
6. Patiekite su bulvytėmis ir naminiu majonezu.
Skanaus!
Receptas iš knygos GAL PAVALGOM?
Comentarios