Sumuštinis su „Matjes“ silke ir burokėlių džemu



2 asm.

Gaminimas 10 min.


Reikia:

  • 1 prinokusio avokado

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 žaliosios citrinos

  • Ryšelio laiškinių česnakų

  • 2 riekelių prancūziško batono

  • 100 g burokėlių džemo

  • 2 silpnai sūdytų „Matjes“ silkių

1. Avokadą sutrinkite šakute, pasūdykite, pašlakstykite citrinos sultimis. Laiškinius česnakus smulkiai supjaustykite.

2. Batoną paskrudinkite, patepkite burokėlių džemu, ant viršaus sudėkite trintą avokadą ir „Matjes“ silkę. Užberkite laiškinių česnakų.


Burokėlių džemui reikia:

  • 300 g burokėlių

  • 100 ml raudonojo vyno

  • 1 citrinos

  • 1 žvaigždanyžio

  • 100 g cukraus

1. Burokėlius iškepkite orkaitėje – kruopščiai nuplaukite, suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite apie 1 val. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Išimkite, nuvalykite, sutarkuokite.

2. Į puodą sudėkite burokėlius, supilkite vyną, po to įspauskite citrinų sultis, sudėkite žvaigždanyžį ir cukrų. Virkite dar apie 30 min. – kol masė taps vientisa.

Naujausi įrašai