top of page

Sultingi ir sotūs įdaryti pomidorai (receptas)

Visų mėgstamas ir lengvai pagaminamas užkandis – įdaryti pomidorai! Skanu, sotu, smagu valgyti ir gražu patiekti. Lengvas receptas – visada geras rezultatas!


įdaryti pomidorai, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

2 asm.


Įdarytiems pomidorams pagaminti reikia:

  • 150 g čiabatos tipo duonos

  • 5–6 šaukštų džiūvėsėlių

  • 4 didesnių pomidorų

  • 3 česnako skiltelių

  • ½ citrinos žievelės

  • 50 g kietojo sūrio

  • Ryšulėlio kalendrų, bazilikų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

  1. Rankomis tarsi išskobkite duonos vidų ir suplėšę į gabalėlius sudėkite į gilesnį dubenį. Suberkite džiūvėsėlius, pasūdykite.

  2. Pasirinkite, kaip norėsite statyti pomidorus lėkštėje, jie geriausiai stovės apvertus juos koteliais į apačią.

  3. Nupjaukite viršutinę pomidorų dalį ir dalį pomidoro išskobkite, visko išimti nereikia, nes pats pomidoras bus taip pat labai skanus iškepęs.

  4. Išimtą pomidorų masę susmulkinkite ir sudėkite į duonos dubenį. Įtarkuokite česnako skilteles, citrinos žievelę ir kietąjį sūrį. Įberkite juodųjų pipirų, susmulkintų kalendrų ir bazilikų. Viską išmaišykite.

  5. Į formą išklotą folija dėkite pomidorus ir į juos įdarykite paruoštu mišiniu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Galite kartu kepti ir nupjautas pomidorų viršūnėles.

  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temp. su karšto apipūtimo funkciją apie 15–20 minučių. Jei matote, kad pradeda svilti viršus, pomidorus apdenkite folija.


ALFO PATARIMAI:


· Šį patiekalą galite valgyti tiek karštą, tiek šaltą.

· Svarbu – neperkepkite pomidorų, kad jie nebūtų ištižę.



Skanaus!



Comments


Naujausi įrašai

bottom of page