Sultingas, veidrodinis ančiukas tarsi iš kinų restorano


Keptas sultingas veidrodinis ančiukas, Alfo Ivanausko receptas, Alfas vienas namuose

#Alfasvienasnamuose laidą ir video receptą rasite ČIA


4–6 asm.

Gaminimas 1 val.

Marinavimas 24 val.

Kepimas 2 val.


Sultingam veidrodiniam ančiukui iškepti reikia:

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • 2 šaukštelių maltos kalendros

  • 2 šaukštelių trinto šviežio imbiero

  • 6 skiltelių tarkuoto česnako

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Druskos

  • 2 šaukštelių penkių pipirų mišinio pipirų

  • 1 šviežio ančiuko (apie 1–1,5 kg)

  • 200 ml terijakio padažo

  • 1 šaukštelio sezamo sėklų

  • 4 skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio trinto imbiero

  • 1 apelsino žievelės

Patiekti:

  • 1 mažos romaninės salotos

  • Kelių svogūnų laiškų

  • Kelių saliero stiebų

  • 1 vid. agurko

  • 1 mango

  • Ryšelio laiškinių česnakų

  • 812 tortilijų

  • Kuokštelio prieskoninių žolelių (kalendros, mėtų)

1. Vyno actą, kalendrą, imbierą, česnaką ir aliejų sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Ir šiuo mišiniu ištrinkite ančiuką tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Tokį ančiuką palikite kambario temperatūroje 23 val. Vėliau uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve per naktį. Prieš kepdami plėvelę nuimkite. Suriškite kulšeles ir su smeigtukais pritvirtinkite sparnelius, kad jie būtų prie ančiuko šonų.

3. Dėkite ančiuką, apdengtą iš viršaus folija, į orkaitę ir kepkite 155 °C temperatūroje apie 1 val 30 minučių.

4. Terijakio padažą sumaišykite su sezamo sėklomis, česnaku ir imbieru. Apkepus, išimkite ančiuką ir teptuku aptepkite šiuo padažu. Orkaitėje padidinkite temperatūrą iki 170 °C ir dėkite ančiuką atgal, kepkite apie 15 minučių. Taip ančiuką aptepkite 2 ar 3 kartus, kad iš viso ančiukas keptų ne trumpiau nei 2 valandas.

5. Šiaudeliais supjaustykite svogūnų laiškus, salierus, agurką ir mangą.

6. Terijakio padažą galite paskaninti apelsino žievele.

7. Tortilijas apkepkite keptuvėje, taip jos bus skanesnės.

8. Ant tortilijų dėkite padažą, supjaustytas daržoves, mangą, mėtas, kalendrą ir ančiuko gabalėlius.


ALFO PATARIMAI:

· Taip kepti galite ir viščiuką.

· Baltojo vyno actą galite keisti ryžių ar obuolių actu.

· Ančiuką galite valgyti tiek su šiais blyneliais, tiek su įprastu garnyru: ryžiais, įvairiomis kruopomis ar šviežiomis salotomis.

· Iškeptą ančiuką supjaustykite ir pamirkyti padaže. Tokius gabalėlius galite dėti į tortilijas.


Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt