Ar dėl artėjančių Užgavėnių, ar dėl supratimo, kad iš vasaros sukauptų gėrybių stiklainėlių rūsyje vis dar labai daug, VMG komanda sulaukia daugybės klausimų, kur dėti uogienę. Apie tai, kad uogienės ir džemai puikiai draugauja su blynais, paukštiena ar batonu, žinote visi. Todėl mes pristatome idėjas, leisiančias retai varstomam uogienės stiklainėliui išgyventi renesansą netikėtais ar seniai užmirštais amplua.
SU RYTINIU KOKTEILIU
Kai į trintuvę ryte keliauja namuose tuo metu karaliaujantys vaisiai, pieno produktai ar daržovės, pritrūkus saldumo, geriau kokteilį paskaninti ne cukrumi, o šaukštu uogienės. Ji primins saulėtas vasaros dienas, kai jūsų mama, močiutė ar kitas mylimas žmogus rinko gamtos gėrybes, linkėdamas jums gero.
SU SALDŽIA SRIUBA
Nežinia, ar saldi rabarbarų ir braškių sriuba – labiau desertas, ar rimtas patiekalas, bet virtuvė ja kvepės dar ilgai. O svarbiausia, mūsų siūloma pagunda – be gliuteno.
SU GLAJUMI
Glajus, kuriuo padengiate paukštieną ar veršieną, paprastą patiekalą pakylėja iki dangiškų aukštumų, o ir taip visų mėgstama mėsos odelė tampa tuo, dėl ko kaunasi visa šeima. Verta pasiduoti glajaus gundymui, juolab kad ją taip paprasta pasigaminti iš uogienės ar džemo.
SU SŪRIU
Kai atsibosta klasikiniai svečių vaišinimo būdai – sumuštiniai, užtepėlės ir traškučiai, pasiūlykite jiems gurmanišką gardumyną su kamamberu ir jūsų mėgstama uogiene.
SU KEPINIAIS
Tešla visada būna pasiruošusi susipažinti su jūsų mėgstama uogiene, o kartu pašautos į orkaitę jos susidraugaus iki gyvenimo pabaigos. Galite rinktis iš supergreitai paruošiamų sluoksniuotos tešlos šulinėlių arba įdėti daugiau darbo ir mėgautis prabangaus šokoladinio kekso, bananų kekso ar kokosinio kekso. skoniais. Čia ypač tiks juodųjų serbentų uogienė.
SU RIEBIA ŽUVIMI
Apie tai, kaip bruknių uogienė dera su paukštiena ar padeda gimti gardžioms „Napoleono“ torto versijoms, girdėjote. O apie netikėtą bruknių ir tuno derinį sužinosite dabar. Keista, bet įmanoma. Ir labai skanu!
SU PAŠTETU
Paštetas + džemas / uogienė + skrebutis = gurmaniškos vaišės, kurias pateikus ant stalo niekada neliksite be pagyrų.