Sušis su lašiša, avokadu ir tepamuoju sūreliu

Dar vienas sušių skonis populiariesiems sušių vakarėliams. Lengvas receptas.

sušio receptas, su lašiša ir avokadu, Alfo receptas
VMG archyvo nuotr.


8 vnt.


Sušiams su lašiša pagaminti reikia:

  • 170 g sušiams skirtų ryžių

  • 2 šaukštų ryžių acto

  • 1 šaukšto druskos

  • 1 šaukšto cukraus

  • 1 džiovintų dumblių lakšto „nori“

  • 1/2 avokado

  • kelių šaukštų tepamojo sūrio

  • apie 100 g sūdytos lašišos


1. Paruoškite ryžius: kelis kartus juos perplaukite ir bent pusvalandį pamirkykite vandenyje.

2. Ryžius suberkite į puodą su 2 stiklinėmis vandens, uždenkite dangčiu ir užvirkite ant didelės ugnies.

3. Ugnį sumažinkite ir virkite 15–20 min., kol vanduo beveik išgaruos. Puodą nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar apie 15 min.

4. Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą, cukrų bei druską ir pakaitinkite, kol cukrus ir druska ištirps, tuomet atvėsinkite. Šiuo mišiniu paskaninkite virtus ryžius.

5. Avokadą supjaustykite juostelėmis.

6. Ant specialaus bambukinio kilimėlio ištieskite dumblių lakštą, išdėkite sluoksnį ryžių, gerai prispauskite ir apverskite ryžių lapą. Horizontaliai išdėliokite pjaustytą avokadą ir užtepkite sluoksnį sūrio.

5. Bambukiniu kilimėliu viską susukite į ritinį, ant viršaus išdėliokite pjaustytos lašišos gabaliukus, uždenkite maistine plėvele ir bambukiniu kilimėliu dar kelis kartus pasukiokite, kad lašiša priliptų. Paruoštą sušį supjaustykite į 8 dalis.


Skanaus!


Naujausi įrašai