
4 asm.
Gaminimas 50 min.
Reikia:
100 g cukinijos
250 g LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos
1 šaukštelio svogūnų granulių
½ šaukštelio džiovinto raudonėlio
Žiupsnelio druskos
½ poro baltosios dalies
2 nedidelių morkų
1 saliero lapkočio
1 šaukšto sviesto
8 sorų kruopų kukuliukų
½ nedidelio žiedinio kopūsto (galima naudoti romanesco kopūstą)
1. Cukiniją nulupkite, pašalinkite sėklas. Sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite su LAPINO PUOTA šviežia smulkinta triušiena, suberkite svogūnų granules ir raudonėlį. Pasūdykite ir viską išmaišykite. Suformuokite nedidelius kukulius ir dėkite juos trumpam į šaldytuvą. 2. Supjaustykite porą, morkas, saliero lapkotį, viską trumpai apkepkite svieste. Užkaiskite 1,25 l vandens, suberkite į jį pakepintas daržoves, užvirinkite, pasūdykite. Suberkite kukulius ir virkite apie 7–8 min. 3. Po to sudėkite sorų kruopų kukuliukus ir nedideliais gabaliukais suskirstytą žiedinį kopūstą, dar virkite apie 4–5 min.