Nėra tokių kruopų, kurių likučio negalima būtų panaudoti kepant apkepą. Sorų kruopų apkepas su daržovėmis puikiausiai tiks sočiai ir sveikai vakarienei.
6–8 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 50–60 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Sorų kruopų apkepui pagaminti reikia:
1 svogūno
3 skiltelių česnako
50 ml aliejaus
100 g špinatų
3 stiklinių virtų sorų
1 kiaušinio
50 g susmulkintų migdolų
2 šaukštų sojų padažo
Žiupsnelio aitriųjų paprikų
1 šaukštelio džiovinto čiobrelio
1–2 raudonųjų paprikų
2–3 šalotinių svogūnų
Šlakelio terijakio padažo
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnakus. Prikaistuvyje pakepinkite juos viename šaukšte aliejaus.
Į keptuvę suberkite špinatų lapus, įpilkite truputį vandens ir patroškinkite, kol špinatai nuvys. Ataušinkite ir susmulkinkite.
Dubenyje sumaišykite sorų košę, špinatus, kiaušinį, susmulkintus migdolus, sojų padažą, paprikas ir čiobrelius.
Sudėkite tešlą į 22 cm skersmens formą ir kepkite apie valandą iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.
Paprikas ir svogūnus supjaustykite, pakepinkite likusiame aliejuje su terijakio padažu.
Skanaus!
Comentarios