top of page

Sopa de lima (citrininė sriuba)


Sopa de lima (citrininė sriuba), vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 1 val. 20 min.


Reikia:

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 1 šaukštelio kumin

  • 1 šaukštelio kvapiųjų pipirų

  • 1 lazdelės cinamono

  • ½ šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 1 šaukštelio raudonėlio

  • Aliejaus (kepti)

  • 3–4 mėsingų pomidorų

  • 1,5 l vištienos arba kalakutienos sultinio

  • Druskos, pipirų

  • 2 žaliųjų citrinų sulčių

  • Ryšelio kalendrų

  • 400 g keptos vištienos filė

  • Kelių tortilijų

  • Žaliųjų citrinų (patiekti)

  • 1 aitriosios paprikos

  • 6–8 skiltelių česnako

1. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais ir trumpai pakepinkite aliejuje su visais prieskoniais.

2. Pomidorus supjaustykite kubeliais, česnaką sutraiškykite, aitriąją papriką perpjaukite per pusę. Visas daržoves sužerkite į keptuvę su svogūnais ir prieskoniais. Kepkite, kol daržovės suminkštės.

3. Į daržoves supilkite sultinį, permaišykite, paragaukite. Jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite citrinų sultis, sudėkite kelias šakeles kalendrų, plonai supjaustytą vištienos filė. Užvirinkite ir virkite nustatę vidutinę kaitrą apie 10 min.

4. Tortilijas supjaustykite plonomis juostelėmis, paskrudinkite orkaitėje ir sudėkite į sriubą. Išsyk patiekite su žaliosiomis citrinomis ir kalendrų lapeliais.

Naujausi įrašai

bottom of page