Skirtingi triušienos amplua: dvi versijos gardžiai rudens vakarienei pagal Alfą ir Agnę (receptai)

Ieškote idėjų, ką pasigaminti vakarienei? Siūlome rinktis triušieną ir pristatome po gardžią variaciją iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų kolekcijos.

Jei norite, kad rudens vakaras pakviptų obuolių ir kriaušių aromatais, rinkitės Alfo variaciją, kurioje triušiena pagardinta šiais vaisiais ir kadagio uogomis. Gurmanišką skonį sustiprins ir svogūnų bei česnakų kompanija, o kur dar truputis brendžio, raudonojo sauso vyno bei kitų išskirtinę skonių simfoniją garantuosiančių ingredientų!

Agnė atskleidžia, kaip gardžiai paruošti triušienos dešreles: „Prie šių dešrelių labai tinka bulvių gratinas – skamba pižoniškai prancūziškai, o iš tikrųjų tai – paprasčiausios bulvės su sūriu ir grietinėle, apkeptos orkaitėje.“ Taip paruoštos po bulvių sluoksniu pasislėpusios dešrelės yra soti ir nepaprastai skani variacija, kuri patiks ir mažiems, ir dideliems.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.


Luko Griciaus nuotr.


TRIUŠIENA SU VAISIAIS IR KADAGIO UOGOMIS PAGAL ALFĄ (4 asmenims)

Jums reikės:

1 kg triušienos kumpelių

3 vidutinio dydžio rūgščių obuolių

3 didelių kriaušių

4–5 raudonųjų svogūnų

5 skiltelių česnako

1 šaukšto sviesto

šlakelio alyvuogių aliejaus

1 šaukšto kadagio uogų

kelių rozmarino šakelių

1 šaukšto cukraus

2 lauro lapelių

50 ml brendžio

150 ml raudonojo sauso vyno