top of page

Skirtingas „amžius" – skirtingiems patiekalams: kokio šviežumo kiaušinis tinka omletui?

Šviežumas yra labai reikšmingas kiaušinių kokybės faktorius. Kuo šviežesnis kiaušinis, tuo baltymas ir trynys yra klampesni, tuo geriau jie laiko formą net kiaušinį išdaužus. Dėl baltymo klampumo, vidinės lukšto plėvelės stiprumo labai šviežiame kiaušinyje tam tikri patiekalai gali pavykti tiesiog puikiai, o kiti – nepavykti visai. Todėl gamindami konkretų patiekalą kiaušinį rinkitės kaip tik tam patiekalui tinkamo „amžiaus".


Kiaušiniai, vmgonline.lt
Unsplash.com nuotr.

Verta žinoti:

  • Jei norite minkštai virto kiaušinio arba virti jį be lukšto, rinkitės patį šviežiausią – vos 7–10 dienų kiaušinį.

  • Jei norite kietai virto arba kepti omletą, kiaušinienę, rinkitės iki 2 savaičių senumo kiaušinius.

  • Kiaušiniai, kurių amžius – iki 3 savaičių, tinka patiekalams, kurių sudėtyje yra kiaušinių, paprastoms plaktoms ir maišytoms kiaušinienėms.

  • Senesni kiaušiniai vartojami patiekalams, kurie yra apdorojami aukštesnėje temperatūroje.


Sėkmės!


Comentarios


Naujausi įrašai

bottom of page