Skanu ir sveika: keptų žiedinių kopūstų salotos ir maltiniai su cukinija
- eglerace
- 2023-10-01
- 2 min. skaitymo
Atnaujinta: 2024-09-26
Maltinukai su cukinija ir sūriu
Jie patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Maltinukų su cukinija ir sūriu receptas – lengvas ir greitas,
o medaus ir garstyčių padažas išvarys iš proto net išrankiausiąjį!

4 asm.
Gaminimo laikas: 1 val.
Maltiniams pagaminti reikia:
1 vidutinio svogūno
1 skiltelės česnako
½ vidutinės cukinijos
200 g šviežios triušienos kumpelių mėsos
250 g maltos triušienos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
50 g tarkuoto kietojo sūrio
½ šaukštelio Provanso žolelių mišinio
Aliejaus maltinukams kepti
Lęšių garnyrui:
200 g konservuotų smulkiųjų lęšių
1 vidutinio svogūno
1 skiltelės česnako
200 g vyšninių pomidorų
Aliejaus garnyrui kepti
Žiupsnelio druskos
Padažui:
1 skiltelės česnako
5–6 šakelių petražolių arba kalendrų
25 g medaus
50 g neaštrių garstyčių
50 ml citrinų sulčių
50 ml apelsinų sulčių
50 ml ypač gryno alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
½ šaukštelio kario prieskonių
1. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir cukiniją smulkintuvu.
2. Triušienos kumpelius susmulkinkite trintuvu arba sumalkite.
3. Sumaišykite maltą triušieną ir smulkintus šviežios triušienos kumpelius, įberkite druskos ir
maltų juodųjų pipirų, įmaišykite smulkintas daržoves.
4. Pabaigoje suberkite sūrį ir Provanso žoleles. Išmaišykite. Vandeniu suvilgytomis rankomis
suformuokite maltinius. Kepkite vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje arba karšto oro
gruzdintuvėje.
5. Garnyrui smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, trumpai apkepkite keptuvėje su
trupučiu aliejaus. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus ir trumpai apkepkite toje pačioje
keptuvėje. Suberkite lęšius, pasūdykite ir viską pakaitinkite, kad sušiltų.
6. Padažui susmulkinkite česnaką ir žalumynus, sumaišykite su kitais produktais.
Žiedinių kopūstų salotos kaip tabulė
Turbūt vienos skaniausių salotų, ypač tinkamos į svečius atkeliavus draugų, kurių skoniai skirtingi. Valgykite vienas ar pagardinkite jomis grilio patiekalus. Sveikos, gardžios ir lengvai pagaminamos!

4–6 asm.
Gaminimo laikas: 50 min.
Salotoms pagaminti reikia:
1 nedidelio žiedinio kopūsto
2–3 šaukštų ypač gryno alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelio maltų kalendrų
1 šaukštelio maltų kuminų Žiupsnelio druskos
2 didelių pomidorų
½ ilgavaisio agurko
1 didelio ryšelio mėgstamų prieskoninių žolelių (petražolių, mėtų, kalendrų)
1 citrinos ½ saujos granatų sėklų
1. Smulkiai supjaustykite žiedinį kopūstą, apšlakstykite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, maltomis kalendromis ir kuminais, pasūdykite. Gerai išmaišykite, kad kopūsto gabaliukai prieskoniais apliptų tolygiai.
2. Išdėliokite kopūsto gabaliukus kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 20 25 min.
3. Smulkiais kubeliais supjaustykite pomidorus ir agurką, prieskonines žoleles sukapokite.
4. Iškepusį žiedinį kopūstą ir prieskonines žoleles trinkite elektriniu trintuvu, kol masė taps panaši į kuskusą. Niekas negali patikėti, kad jose nėra kuskuso, kaip tradiciniame tabulės recepte. Jei mėgstate kuskusą, siūlau išmėginti šias salotas, ir jos tikrai taps jūsų favoritėmis. Planas B Planas B Galite įpjaustyti šviežios saldžiosios paprikos ar saliero lapkočio, taip pat puikiai tiktų fetos gabaliukai ar mėgstami riešutai (migdolai, kedrinės pinijos, lazdynų riešutai). Planas C Planas C Patiekite salotas su žuvies, vištienos vėrinukais ar kita lengvai apkepta mėsa. Išberkite į dubenį ir palaukite, kol pravės.
5. Įberkite maltų juodųjų pipirų ir druskos, supilkite alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišykite. 6. Įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių, sudėkite pomidorus, agurkus ir granatų sėklas. Išmaišykite.
Gardžių atradimų.