top of page

Skanu ir sveika: keptų žiedinių kopūstų salotos ir maltiniai su cukinija

  • eglerace
  • 2023-10-01
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: 2024-09-26


Maltinukai su cukinija ir sūriu

Jie patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Maltinukų su cukinija ir sūriu receptas – lengvas ir greitas,

o medaus ir garstyčių padažas išvarys iš proto net išrankiausiąjį!

maltinukai su cukinija_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas: 1 val.


Maltiniams pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ vidutinės cukinijos

  • 200 g šviežios triušienos kumpelių mėsos

  • 250 g maltos triušienos

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • ½ šaukštelio Provanso žolelių mišinio

  • Aliejaus maltinukams kepti

Lęšių garnyrui:

  • 200 g konservuotų smulkiųjų lęšių

  • 1 vidutinio svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 200 g vyšninių pomidorų

  • Aliejaus garnyrui kepti

  • Žiupsnelio druskos

Padažui:

  • 1 skiltelės česnako

  • 5–6 šakelių petražolių arba kalendrų

  • 25 g medaus

  • 50 g neaštrių garstyčių

  • 50 ml citrinų sulčių

  • 50 ml apelsinų sulčių

  • 50 ml ypač gryno alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • ½ šaukštelio kario prieskonių


1. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir cukiniją smulkintuvu.

2. Triušienos kumpelius susmulkinkite trintuvu arba sumalkite.

3. Sumaišykite maltą triušieną ir smulkintus šviežios triušienos kumpelius, įberkite druskos ir

maltų juodųjų pipirų, įmaišykite smulkintas daržoves.

4. Pabaigoje suberkite sūrį ir Provanso žoleles. Išmaišykite. Vandeniu suvilgytomis rankomis

suformuokite maltinius. Kepkite vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje arba karšto oro

gruzdintuvėje.

5. Garnyrui smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, trumpai apkepkite keptuvėje su

trupučiu aliejaus. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus ir trumpai apkepkite toje pačioje

keptuvėje. Suberkite lęšius, pasūdykite ir viską pakaitinkite, kad sušiltų.

6. Padažui susmulkinkite česnaką ir žalumynus, sumaišykite su kitais produktais.



Žiedinių kopūstų salotos kaip tabulė

Turbūt vienos skaniausių salotų, ypač tinkamos į svečius atkeliavus draugų, kurių skoniai skirtingi. Valgykite vienas ar pagardinkite jomis grilio patiekalus. Sveikos, gardžios ir lengvai pagaminamos!

žiedinių kopūstų salotos_Alfo receptas
VMG nuotr.

 4–6 asm.

Gaminimo laikas: 50 min.


Salotoms pagaminti reikia:

  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto

  • 2–3 šaukštų ypač gryno alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų

  • 1 šaukštelio maltų kuminų Žiupsnelio druskos

  • 2 didelių pomidorų

  • ½ ilgavaisio agurko

  • 1 didelio ryšelio mėgstamų prieskoninių žolelių (petražolių, mėtų, kalendrų)

  • 1 citrinos ½ saujos granatų sėklų


1. Smulkiai supjaustykite žiedinį kopūstą, apšlakstykite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, maltomis kalendromis ir kuminais, pasūdykite. Gerai išmaišykite, kad kopūsto gabaliukai prieskoniais apliptų tolygiai.

2. Išdėliokite kopūsto gabaliukus kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 20 25 min.

3. Smulkiais kubeliais supjaustykite pomidorus ir agurką, prieskonines žoleles sukapokite.

4. Iškepusį žiedinį kopūstą ir prieskonines žoleles trinkite elektriniu trintuvu, kol masė taps panaši į kuskusą. Niekas negali patikėti, kad jose nėra kuskuso, kaip tradiciniame tabulės recepte. Jei mėgstate kuskusą, siūlau išmėginti šias salotas, ir jos tikrai taps jūsų favoritėmis. Planas B Planas B Galite įpjaustyti šviežios saldžiosios paprikos ar saliero lapkočio, taip pat puikiai tiktų fetos gabaliukai ar mėgstami riešutai (migdolai, kedrinės pinijos, lazdynų riešutai). Planas C Planas C Patiekite salotas su žuvies, vištienos vėrinukais ar kita lengvai apkepta mėsa. Išberkite į dubenį ir palaukite, kol pravės.

5. Įberkite maltų juodųjų pipirų ir druskos, supilkite alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišykite. 6. Įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių, sudėkite pomidorus, agurkus ir granatų sėklas. Išmaišykite.


Gardžių atradimų.

bottom of page