Šiandien tas vakaras, kai susėdę prie vakarienės stalo prisimename išėjusiuosius, nuoširdžiai džiaugiamės tais, kuriems ratu siunčiame dubenį ką tik paruoštų traškių salotų; vaikai tyliai ruošiasi šiurpnakčio gastrolėms, suaugusieji – galbūt kokiam šiurpiam, o gal kaip tik nostalgiškam kino vakarui. Trumpai tariant, namuose ramu, jauku, bet juntamas neįprastas tylus subruzdimas.
Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?
Šis su itin traškia odele iškeptas viščiukas t laba tiktų degustacinei Helovyno vakarienei tamsoje. Jūsų dėmesiui – keptas viščiukas su sėklų pabarstais!
Jeigu pritrūksite Helovyno patiekalų idėjų, čia rasite dar tris receptus. Jais dalinasi garsūs Lietuvos virtuvės šefai – Alfas Ivanauskas, Honorata Lyndo ir Vytautas Samavičius.
Pirmadienį naujo sezono laidoje „Alfas vienas namuose“ Alfas gamino traškias triušienos juosteles su daržovėmis, marinuotus agurkus su imbierais ir sezamais, ryžius su omletu ir minkštus varškės sausainius su obuoliais. Viskas neatsivalgoma ir pavyksta iš pirmo karto!
Praktiški patarimai visada praverčia. Kaip be miltų ir be krakmolo sutirštinti namuose ruošiamus padažus? Patarimą rasite čia.
Greitai pagaminami, orkaitėje kepti čeburekai tikrai taps jūsų mėgstamiausiais. Jų receptas čia.
Iki skanaus!
Comments