top of page

Simonos Nainės vasaros atributas – šokoladiniai ledai

Simona Nainė jau iš tolo spinduliuoja vasara. Ryškus kostiumėlis (beveik šaltibarščių spalvos) ir šypsena veide išduoda, kad šį metų laiką ji dievina. Pasidomime, ar ir kulinarine prasme vasara įdomesnė, Simona smagiai šūkteli: „Vasara mano lėkštėje daug spalvingesnė nei žiemą! Ji pražysta kaip gėlė.“

Šaltoji artilerija


kiausiniai sriuboje saltibarsciai

Pirmiausią ir pasikalbame apie vasaros patiekalą. Simona ilgai negalvojusi atsako, kad žinoma šaltibarščiai: „Jie man asocijuojasi su puikia vasaros diena.“ Nors, kiek padvejojusi Simona priduria: „O gal iš tiesų mano vasaros atributas yra ledai. Topų viršūnėje visuomet išlieka šokoladiniai. Šiaip nesu saldumynų mėgėja, man geriau mėsa negu saldainiai. Saldžius produktus renkuosi retai, tačiau kokybiškus. Nesu daug išragavusi ir ledų ekspertė nesu, tačiau man labai skanu rankų darbo, naminiai ledai“, – tvirtina moteris.


buroku kokteilis

Paklausiame Simonos, kuo gi, be šaltibarščių, ji dar gaivinasi vasaros metu, t.y. galbūt turi kokį mėgstamą gėrimą, kurio receptu galėtų pasidalinti. Moteris pripažįsta, jog vasara jai labai patinka tuo, kad jos metu ji išgeria žymiai daugiau vandens nei žiemą, paprasčiausiai lengviau prisiversti. Be vandens, Simona sako, kad vasaros metu mėgsta gerti šerbetus ir visokius kitus šaltus vaisinius gėrimus, kurie atgaivina. Simona dievina kavą, o vasaros metu ji iš karštos pavirsta į šaltą su ledukais.

„Karštuoju metų periodu mėgstu šerbetus (juk turgeliuose tiek daug šviežių uogų) ir visokius skanius ir šaltus dalykėlius, kurie atgaivina. Dievinu kavą, todėl vasarą karštą kavą keičiu į šaltą su ledukais. „Visi lengvučiai gėrimai, kurie atgaivina karštos dienos metu yra žiauriai gerai ir labai mėgstu jais improvizuoti.“


ridikeliai jautienos tartaras

Lengvesnis maistas, lengvesnė tu

Kalba pasisuka apie vasaros mitybos racioną. Kaip ir daugumai, Simonai jis stipriai pasikeičia, norisi lengvesnio, gaivesnio, ne tokio sotaus maisto kaip kad šaltuoju metų periodu. „Valgau šaltas sriubas, įvairiausias šviežių daržovių salotas, ant griliaus keptą mėsą ir įvairiai ruošta žuvį. Ir, vos nepamiršau, dievinu tartarus, vasaros metu tai idealus patiekalas!“

Pasidomime, kurį restoraną ar terasą Simona renkasi karštuoju metų laiku, moteris atsako, kad mažai kas keičiasi nuo žiemos. „Mes su Jonu beveik kiekvieną sekmadienį einam į „Markus ir Ko“ restoraną, – išduoda Simona. – Turbūt net pusės nesame išragavę iš to meniu, kurį restoranas siūlo, tačiau turime savo mėgstamiausią steiką, mėgstamą garnyrą, taigi tą dažniausiai ir užsisakome, nesvarbu, žiema ar vasara. Ir svarbiausia, tas steikas nėra toks sunkus patiekalas, kaip būtų galima pagalvoti. Mėsa yra taip gerai paruošta – tiesiog tirpsta burnoje, o daržovės suteikia gaivos jausmą. Kaip pas mamą ten pavalgome: sočiai, greitai ir labai skaniai.“

Naujausi įrašai

bottom of page