Silkių varžybos: Agnė Jagelavičiūtė prieš Alfą Ivanauską

Ketvirtadienį desertinėje „Sugamour“, Vilniaus Vokiečių gatvėje, kvepėjo ne saldžiais desertais, o… silke. Stilistė, žurnalo „AŠ Ikona“ vyr. redaktorė ir virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas pakvietė visus į savo knygos „Gal pavalgom?“ pristatymą. Svečius jie pasitiko ant stalo patiekę silkių, bulvių ir svogūnų. Pasiruošimą Kūčioms skelbiame oficialiai pradėtą!

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


„Knygos idėja yra labai paprasta – atrinkome pačius populiariausius patiekalus, kuriuos dauguma mėgsta gaminti namuose, arba norėtų mėgti gaminti, ir nutarėme tą patį patiekalą gaminti dvejais būdais: alfišku ir agnišku.“

VMGonline.lt skaitytojams dovanojame puikų pavyzdį, kad patys galėtumėte nuspręsti – „alfiška“ ar „agniška“ silkės versija jums patinka labiau.

Knygą galite pavartyti ir įsigyti www.galpavalgom.lt.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Alfo Ivanausko silkė su baklažanais ir terijakio padažu 

„Silkė „mėgsta“, kad šalia jos būtų arba kas nors saldaus, arba rūgštaus, o gal netgi aštraus. Eilinį sykį noriu parodyti žmonėms, kad nereikia bijoti derinti iš pirmo žvilgsnio nesuderinamų dalykų. Turbūt skaudžiausia būtų, jeigu mano silkę kas nors pavadintų jovalu. O kalbant apie šių metų Kūčias ir silkę, nusprendžiau vieną mėgstamiausių lietuvių patiekalų sumiksuoti su Rytų virtuvės pažiba – terijakio padažu. Nemanau, kad kada nors tai bandėte, bet išdrįskite – tikrai nustebsite, koks tai puikus derinys.“

silke

Kerniaus Pauliukonio nuotr.


Reikės (4 asm.):


  • 2 baklažanų

  • 2 raudonųjų svogūnų

  • 200 g sūdyt