4 asm.
Gaminimo laikas 10 min
Virimo laikas 6 min.
Reikia:
1 šaukšto garstyčių
2 šaukštų baltojo vyno acto
1 šaukštelio medaus
1 šaukšto aliejaus
1 obuolio „Golden“
2 kiaušinių
1 chalos riekės
2 silkių filė
1 „šalotinio“ svogūno
Ruginės duonos patiekti
Suplakite garstyčias, actą, medų ir aliejų. Nulupkite obuolį, išimkite sėklalizdžius. Kietai išvirkite kiaušinius. Nupjaukite chalos plutelę. Sudėkite silkę, obuolius, chalos riekelę ir kiaušinius į smulkintuvo indą ir sutrinkite. Įpilkite medaus-garstyčių padažo pagal skonį. Svogūną galite arba labai smulkiai supjaustyti ir tuomet įmaišyti – tada paštetas bus kiek grūdėtas, arba galite supjaustyti plonais žiedais ir patiekti paštetą su svogūnais. Paskrudinkite ruginę duoną ir patiekite foršmaką su ja.