Dar vienas patiekalas su silke. Receptas, kuriame paslėptas nedidelis triukas: marinuotų agurkų karpačas su garstyčiomis ir ... juodos duonos trupiniai.
4 asm.
Silkei su tamsios duonos trupiniais reikia:
100 g juodos duonos
4 marinuotų agurkų
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštelio medaus
4 gabalėlių marinuotos silkės filė
60 g grietinės
daigų arba smulkių žalumynų (patiekti)
Padažui:
50 g baziliko ir krapų
1 skiltelės česnako
150 ml alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
Visus padažui skirtus ingredientus sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos konsistencijos.
Duonos riekeles sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. arba kol duona apdžius ir sukietės. Tuomet atvėsinkite ir sutrinkite iki trupinių.
Agurkus perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklytes ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
Pjaustytus agurkus išdėliokite pasirinktose lėkštėse.
Garstyčias sumaišykite su medumi ir švelniai aptepkite išdėliotus agurkus.
Ant viršaus dėkite nepjaustytos silkės gabalėlį, apibarstykite duonos trupiniais ir žalumynais. Šalia patiekite grietinės ir žolelių padažo.
Skanaus!
Comments