Silkė su žalumynais ir citrusais


Reikia:

  • 2 apelsinų

  • 1–2 greipfrutų

  • 100 g gražgarsčių

  • 100 g špinatų

  • 1 šaukšto kaparėlių

  • 240 g silkių filė aliejuje

  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

  • žiupsnelio maltos Kajeno paprikos (arba kitos aštresnės)

  • žiupsnelio cukraus

  • druskos


Apelsinus švariai nuplaukite ir nutarkuokite žievelę.Sumaišykite tarkuotas žieveles su aliejumi, kaparėliais, cukrumi, druska ir Kajeno paprika.Išpjaukite apelsinų ir greipfrutų membranas ir sumaišykite su žalumynais.Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite ant žalumynų, apšlakstykite paruoštu padažu.