top of page

Sezono klyksmas – riešutų pilnas pagardas „Dukkah“


Šis Magrhrebo virtuvės riešutų ir prieskonių mišinys naudojamas kaip užkandis: balta duona merkiama į alyvų aliejų, po to – į dukkah prieskonius ir valgoma. Dukkah galite barstyti salotas, kepintas daržoves, maišyti į padažus, netgi naudoti kaip paniruotę kepsniams.

Dukkad, pagardas su riešutais, pagardas salotoms, Alfas  Ivanauskas, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

~300 g pagardo

Gaminimas 15 min.

Reikia:

  • 150 g lazdynų riešutų

  • 100 g sūdytų pistacijų 1 šaukštelio maltų kalendrų

  • ½ šaukštelio maltų kuminų 2 šaukštų skrudintų sezamų 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 1 šaukštelio džiovintų mėtų

  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių

  • Žiupsnelio druskos

1. Orkaitėje apkepkite lazdynų riešutus, išimkite ir atvėsinkite.

2. Keptuvėje visus atskirai lengvai pakaitinkite visus prieskonius.

3. Pasmulkinkite lazdynų riešutus bei pistacijas ir sumaišykite su likusiais produktais.



Skanaus!

Kommentare


Naujausi įrašai

bottom of page