Šis Magrhrebo virtuvės riešutų ir prieskonių mišinys naudojamas kaip užkandis: balta duona merkiama į alyvų aliejų, po to – į dukkah prieskonius ir valgoma. Dukkah galite barstyti salotas, kepintas daržoves, maišyti į padažus, netgi naudoti kaip paniruotę kepsniams.
~300 g pagardo
Gaminimas 15 min.
Reikia:
150 g lazdynų riešutų
100 g sūdytų pistacijų 1 šaukštelio maltų kalendrų
½ šaukštelio maltų kuminų 2 šaukštų skrudintų sezamų 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
1 šaukštelio džiovintų mėtų
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
Žiupsnelio druskos
1. Orkaitėje apkepkite lazdynų riešutus, išimkite ir atvėsinkite.
2. Keptuvėje visus atskirai lengvai pakaitinkite visus prieskonius.
3. Pasmulkinkite lazdynų riešutus bei pistacijas ir sumaišykite su likusiais produktais.
Skanaus!
Kommentare