Makaronai be padažo – tai tarsi tortas be kremo. Susipažinkite su dar keturiais padažais, kurie paįvairins makaronų patiekalus.
Šoninės ir grybų padažas
4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 15 min.
Reikia:
400 g šaltai rūkytos šoninės
300 g džiovintų grybų
250 g pomidorų tyrės („passata“)
2–3 svogūnų
Alyvuogių aliejaus (kepti)
Druskos, juodųjų pipirų
Užmerkite grybus ir palikite pusvalandžiui. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Juos apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
Gabaliukais supjaustytą šoninę, dėkite ant svogūnų ir kepkite toliau. Suberkite nusunktus grybus ir supilkite pomidorų tyrę.
Kepkite 5 min. Pagardinkite druska ir pipirais.
Pomidorų, šoninės ir svogūnų padažas
4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 15 min.
Reikia:
700 g pomidorų tyrės
2–3 svogūnų
150 g šaltai rūkytos šoninės
1–2 ančiuvių
Alyvuogių aliejaus (kepti)
1 skiltelės česnako
Kelių lapelių šviežio baziliko
Druskos, juodųjų pipirų
Į keptuvę dėkite ančiuvius, česnako skiltelę, įpilkite aliejaus ir pakaitinkite, kol ančiuviai „ištirps“. Berkite smulkiai supjaustytus svogūnus, apkepkite juos. Taip pat sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą šoninę ir kepkite 3–4 min. Po to supilkite pomidorų tyrę ir troškinkite 10–12 min.
Pabaigoje įmeskite baziliko lapelių, įberkite druskos irpipirų.
Jautienos ir brokolių padažas
4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 15 min.
Reikia:
400 g jautienos faršo
200 g brokolių
200 g vyšninių pomidoriukų
1 skiltelės česnako
Alyvuogių aliejaus (kepti)
Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Brokolius išskaidykite žiedynais ir susmulkinkite, pomidorus perpjaukite pusiau. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, dėkite skiltelę česnako. Pakepę česnaką sudėkite jautienos faršą ir apkepkite.
Kitoje keptuvėje apkepkite arba apvirkite brokolius. Juos dėkite į keptuvę su faršu. Taip pat sudėkite pomidorus ir 3–4 min. pakepkite nustatę nedidelę kaitrą.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Smidrų, vyšninių pomidorų ir rikotos padažas
4 asm.
Gaminimas 5 min.
Kepimas 10 min.
Reikia:
150 g smidrų
150 g vyšninių pomidoriukų
250 g rikotos
1 skiltelės česnako
Alyvuogių aliejaus (kepti)
Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Nuvalytus smidrus smulkiai supjaustykite, viršūnėles atidėkite (papuošti) ir apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Pomidorus perpjaukite pusiau.
Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite skiltelę česnako. Pakepę česnaką suberkite likusius smidrus, trumpai apkepkite, po to sudėkite pomidorus ir taip pat trumpai apkepkite. Galiausiai sudėkite rikotą.
Kepkite ant nedidelės kaitros 2–3 min. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Skanaus!
Kommentare