Svarbiausia naudoti labai saldžias uogas ir vaisius. Kombinacijos gali būti įvairios.
0,5 l
Gaminimas 10 min.
Kaitinimas 20 min.
Stiklainius paruoškite įprastai – švariai išplaukite, iškaitinkite ir sausai iššluostykite.
Reikia:
500 g įvairių uogų
Žiupsnelio druskos
Uogas nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite.
Uogas sudėkite į karštą, iškaitintą stiklainį, įberkite žiupsnelį druskos.
Stiklainio dangtelį lengvai prisukite. Stiklainį įdėkite į puodą su vandeniu taip, kad vanduo siektų 2/3 stiklainio aukščio. Puodo dugną prieš statydami stiklainį uždenkite audinio skepetaite.
Užvirinkite vandenį puode ir kaitinkite apie 20–25 min. Užsukite stiklainį, apverskite ir atvėsinkite apverstą.
Laikykite šaltoje vietoje.
Skanaus!