Nesudėtingas patiekalas svarbiems pietums ar vakarienei. Avietėmis kvepiantys ančiukų petukai su gaiviomis obuolių ir salierų salotomis.
Skrudintiems ančiukų petukams aviečių padaže reikia:
800 g „Lapino puota“ antienos petukų (Vienoje pakuotėje 500 g)
150 g barbekiu padažo
150 g aviečių uogienės
3 obuolių
5 saliero stiebų
5 morkų
20 g kalendrų
10 g obuolių acto
50 g alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Barbekiu padažą sumaišykite su aviečių uogiene. Trečdalį kiekio pasilikite, o likusiu padažu ištrinkite antienos petukus, kad tolygiai pasidengtų.
Pabarstykite druska, pipirais ir kepkite iki 140 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Pabaigoje galite padidinti kaitrą ir apskrudinti.
Obuolius, nuluptas morkas ir salierą supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su kapotomis kalendromis, alyvuogių aliejumi, actu, druska ir pipirais.
Keptus petukus serviruokite su padažu, kurį atidėjote, ir salotomis.
Skanaus!
Comments