top of page

Savaitės TOP5: kur sėmėtės įkvėpimo?

Buvo graži, vis dar balta ir svarbių švenčių pilna savaitė. Kvietėme švęsti nesibūriuojant namuose, virtuvėse, prie pietų ar vakarienės stalo. Juk maistas panašiai kaip dainos, nesvarbu, Užgavėnių ar patriotinės, suburia, sujungia ir vienija. Švęskime gyvenimą!

Ką skaitėte šią savaitę?

Alfas Ivanauskas, skaitomiausi vmgonline straipsniai

Ar kramsnodami pusrytinį sumuštinį, o gal ruošdami rytinį madingąjį buddha bowl niekada nesusimąstėte apie tai, ką pusryčiams valgydavo, pavyzdžiui, kokio XVIII amžiaus Lietuvos didikai? Arba kaip keitėsi pusryčiai laikui bėgant?

Nors, pasak archeologo, istoriko, Lietuvos istorinės virtuvės tyrinėtojo ir įvairių šalių gastronomijos entuziasto Rimvydo Laužiko, pusryčiai istorijoje yra gana menkai tyrinėta tema, tačiau kai kurie klausimai atsakymus turi. Pokalbis su profesoriumi apie istorinius ir asmeninius pusryčių ypatumus yra čia.

Rimvydas Laužikas, pusryčiai

Šventėme Užgavėnes. Ir ta proga kvietėme išbandyti lietinių lankstymo testą. Paprastas, praktiškas ir, pasak bandžiusiųjų, teisingas! Testą rasite čia

lietiniai blynai, testas

#Alfodidysiskulinarinissou laidose Alfas Ivanauskas šią savaitę ruošė komforto maistą. Iš pirmo žvilgsnio gana sudėtingus patiekalus Alfas transformuoja į lengvai pagaminamus ir kviečia mėgautis koldūnais ant pomidorų pagalvės ir paukštienos kulšelėmis su užkeptomis traškiomis daržovėmis.

Alfas Ivanauskas

Kiekvieną savaitę pateikiame pusryčių pasiūlymus penkioms darbo dienoms, o šįkart kiaušinių mėgėjams priminėme būdą, kaip valgyti tą patį, bet kitaip. Plakta kiaušinienė (be pieno), patiekta ant skrebučio ir su apkeptais pomidorais. Receptas čia.

plakta kiaušinienė, receptas

Visgi svarbiausia savaitės šventė buvo ne žiemos varymo ir blynų valgymo, o 103 Lietuvos gimtadienis! Be šventės svarbiausiose miesto aikštėse, be koncertų, kurie pakelia dvasią ir sukuria tą nenusakomą vienybės jausmą, kai esi apsuptas bendraminčių ir į šypseną atsakai šypsena arba trispalvės mostelėjimu – kaip paminėti Valstybės atkūrimo dieną? Tinklaraščio Sezoninė virtuvė autorė Renata Ničajienė jau dešimt metų tai dienai turi vis naują skanią idėją.

Skaitykite čia.

spalvoti cepelinai, Renata Ničajienė


Iki skanaus!

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page