Saulė vis šiltesnė, pavasaris vis jaukesnis, dienos – šviesesnės ir linksmesnės. Tokie buvo ir šios savaitės tekstai. Raginome valgyti daugiau daržovių – troškiniuose ir net pyraguose, ir kvietėme pradėti repetuoti Velykas, nes šventė pati neateis, jeigu jos nekviesite, jai nesiruošite ir patys sau nebūsite šventės.
Su Verbų sekmadieniu!
Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?
Norime, kad Jums jūsų dienos būtų ne tik skanios, bet ir smagios. Laidoje #Alfasvienasnamuose Alfas kepė marokietiškus blynelius su daugybę linksmų taškelių. Kaip tokius kepti, atsakymą rasite čia. Būtiniausiai išbandykite!
Krienus mini jau Antikos autoriai, o XVII amžiuje rankraštinėje Radvilų virėjo knygelėje aprašytas ir krienų padažo receptas. Gal verta pasiruošti jo Velykoms, kiaušiniams ir mėsos patiekalams gardinti? Krienų istorija ir receptai yra naujoje istorikų Rimvydo Laužiko ir Ievos Šidlaitės rubrikoje portale #vmgonline čia:
Viena yra valgyti troškintas daržoves, visai kas kita – daržovių pyragą, tiesa? Gali būti, kad tai dar vienas triukas tiems, kurie daržoves valgo tik dėl to, kad reikia, tačiau garbė tam, kas šį triuką sugalvojo, nes daržovių pilni pyragai yra visiškas vau! 10 receptų yra čia.
Topinambas, salieras ir pastarnokas: kada paskutinį kartą šios daržovės buvo Jūsų lėkštėse?
Gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė kiekvieną trečiadienį savo feisbuko paskyroje dalinasi įžvalgomis, idėjomis, receptais ir patarimais apie maistą: ir gražų, ir negražų, ir madingą, ir nemadingą. Nuo šiol gydytojos įžvalgos – ir portale #vmgonline. Idėjas ir patarimus, ką daryti su pastarnoku, salieru ir topinamu, rasite čia.
Be abejo, jau ruošiamės, planuojame, repetuojame Velykas. Pasistenkime, kad jos būtų linksmos ir saldžios. Alfo marcipaninė boba labai į temą, o kulinarinis triukas – vulkaninis glajus taps tikra šventės „vinimi": Dvispalvė marcipaninė boba su siurprizu
Iki skanaus!