Reikia:
200 g šaldytų šparaginių pupelių
2–3 salierų stiebų
150 g fetos
1 nedidelio raudonojo svogūno
Marinatui:
1 šaukšto pjaustytų petražolių
1 šaukšto pjaustytų krapų
20–30 g pastarnoko
50 g morkų
1 skiltelės česnako
1 šaukštelio druskos
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
30 ml citrinų sulčių
50 ml aliejaus
1. Sutarkuokite pastarnoką ir morkas per smulkią tarką. Sumaišykite juos su žalumynais, smulkintu česnaku, tarkuota citrinų žievele, citrinos sultimis,druska ir aliejumi. Supjaustykite fetą kubeliais ir užpilkite marinatu. Palikite 10–15 min. marinuotis.
2. Pupeles išvirkite, nusunkite. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, salierus – riekutėmis.
3. Sudėkite špinatų lapus ir sudėliokite salotas. Ant viršaus uždėkite marinuotą sūrį.
Skanaus!
Коментарі