top of page

Salotos su salierais ir marinuotu sūriu bei šparaginėmis pupelėmis

  • 2020-03-01
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 2020-04-13



Reikia:

  • 200 g šaldytų šparaginių pupelių

  • 2–3 salierų stiebų

  • 150 g fetos

  • 1 nedidelio raudonojo svogūno

  • Marinatui:

  • 1 šaukšto pjaustytų petražolių

  • 1 šaukšto pjaustytų krapų

  • 20–30 g pastarnoko

  • 50 g morkų

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukštelio druskos

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės

  • 30 ml citrinų sulčių

  • 50 ml aliejaus


1. Sutarkuokite pastarnoką ir morkas per smulkią tarką. Sumaišykite juos su žalumynais, smulkintu česnaku, tarkuota citrinų žievele, citrinos sultimis,druska ir aliejumi. Supjaustykite fetą kubeliais ir užpilkite marinatu. Palikite 10–15 min. marinuotis.

2. Pupeles išvirkite, nusunkite. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, salierus – riekutėmis.

3. Sudėkite špinatų lapus ir sudėliokite salotas. Ant viršaus uždėkite marinuotą sūrį.


Skanaus!

bottom of page