
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
150 g ŽUVĖJA karštai rūkytos šamo filė
8–10 ridikėlių
8–10 mažų bulvyčių arba 4 didelių
Padažui:
4–5 šakelių krapų
1–2 šakelių mėtos
60–80 g aitresnių salotų (gražgarsčių, ridikėlių lapų)
150 g graikiško jogurto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1–2 šaukštų citrinos sulčių
1. Supjaustykite krapus ir mėtas.
2. Graikišką jogurtą sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis, po to – su krapais ir mėtomis.
3. Gana stambiai supjaustykite ridikėlius. Jei ridikėlių lapai švieži ir traškūs – juos irgi supjaustykite į salotas.
4. Supjaustykite ŽUVĖJA karštai rūkytą šamo filė.
5. Bulves išvirkite su lupenomis. Supjaustykite dar šiltas.
6. Sudėliokite salotas, ant viršaus uždėkite ŽUVĖJA karštai rūkytos filė gabaliukus ir užpilkite padažo.