Reikia:
2 kiaušinių
šlakelio acto
250 g įvairių pomidorų (didelių ir smulkiavaisių)
80 g ridikėlių
saujos alyvuogių
60 g čoriso dešros
100 g įvairių žalumynų
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako
druskos, pipirų
Virtuvės mitų griovėjų kulinarės Živilės patiekalas puikiai tinkantis ir pietums, ir vakarienei!
1. Į verdantį pasūdytą vandenį įpilkite šlakelį acto ir įmuškite kiaušinius.
2. Puodą nukelkite nuo ugnies ir apie 3 minutes palaikykite uždengę, kol susiformuos kiaušinio baltymas. Atsargiai išimkite ir nusausinkite.
3. Pomidorus supjaustykite skirtingais ketvirčiais ir griežinėliais, o ridikėlius – kuo plonesniais griežinėliais.
4. Sumaišykite pjaustytas daržoves su alyvuogėmis, dešra ir žalumynais.
5. Aliejų sumaišykite su smulkiai pjaustytu česnaku ir apšlakstykite salotas. Pagardinkite druska, pipirais ir išdėliokite kiaušinius.