
Reikia:
500 g salierų šaknų
200 ml grietinėlės
200 ml pieno
Druskos, pipirų
4 lapelių želatinos
100 ml džiovintų baravykų sultinio
2 lapelių želatinos
Žiupsnelio druskos
100 g voveraičių
Aliejaus (kepti)
Druskos, pipirų, žiupsnelio cukraus
1. Salierų šaknį nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, užpilkite grietinėle bei pienu ir virkite, kol suminkštės. Sutrinkite, įberkite druskos, pipirų ir dar kartą užvirinkite. Želatinos lapelius išmirkykite vandenyje, nuspauskite vandenį ir ištirpinkite želatiną karštoje salierų tyrėje. Supilstykite į taureles.
2. Baravykų sultinį užvirinkite, jei reikia, paskaninkite druska, dėkite želatinos lapelius, ištirpinkite. Atvėsinę pilkite ant salierų sluoksnio ir sustingdykite.
3. Voveraitės apkepkite aliejuje, pasūdykite, įberkite žiupsnelį cukraus ir pipirų.
4. Ant baravykų sultinio sluoksnio dėkite atvėsintas voveraites.