„Su gimtadieniu, Vilniau, ir ačiū, kauniečiai!“ – taria VMG komanda. Sausio 25-ąją Vilnius švenčia gimtadienį. Iki šventės likus beveik savaitei, sostinę papuošė plakatai su užrašu: „Su artėjančiu gimtadieniu, Vilniau!“ 2 metus iš eilės kauniečiai sveikina vilniečius.
Ta proga kauniečiams sufleruojame dovanos idėją – vietoje šventinio torto dovanoti namuose gamintą karamelinį tinginį su gaiviu liofilizuotų spanguolių skoniu. Visų mėgstamą saldumyną siūlome gaminti šiek tiek kitaip.
Karamelinis tinginys
2 indelių karamelizuoto sutirštinto pieno 2 pakelių sviesto 200 g karamelės skonio spragintų kukurūzų 2 pakelių sausainių „Gaidelis“ 150 g liofilizuotų spanguolių
1. Kambario temperatūros sviestą išplakite su sutirštintu pienu. 2. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su spragintais kukurūzais bei spanguolėmis. 3. Abi mases sumaišykite. Išklokite formelę sviestiniu popieriumi ir į ją supilkite tinginį. 4. Gerai suspauskite, kad neliktų oro tarpelių, ir dėkite į šaldiklį 2–3 val. 5. Valgykite atšaldytą.
Comments