Jaunystės bei sveikatos eleksyru vadinamos mėlynos uogos tinka valgyti ne tik pagardinus jas pienu ar cukrumi. Jų ir tropinio, Pietų Amerikos kvapą įnešančio ananaso duetas – pagrindiniai egzotika kvepiančio indų tradicinio garnyro komponentai.
Anksčiau siūlėme išbandyti braškių ir pankolio bei gervuogių ir burokėlių duetus.
Nudžiuginkite artimuosius neįprastais skoniais!
Mėlynių ir ananasų čatnis
1 svogūno
1 stiklinės konservuotų ananasų kubeliais
1 stiklinės mėlynių
½ stiklinės skysčio iš ananasų skardinės
¼ raudonojo vyno acto
3 gvazdikėlių
1 šaukšto tarkuoto imbiero
aliejaus (kepti)
žiupsnelio druskos ir pipirų
Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite ananasus ir mėlynes. Permaišykite.
Sudėkite likusius ingredientus ir virkite apie 30 min. ant mažos ugnies.
Comments