Sūriu įdaryti sotieji pievagrybiai, kepti ant grilio


įdaryti pievagrybiai, portobelo grybai, grilio patiekalai, sūriu įdaryti grybai, Alfo receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą VIENAS GAMTOJE ir video receptą galite pažiūrėti ČIA



Reikia:

  • 4 šaukštų fetos sūrio

  • 50 g džiovintų pomidorų

  • Kelių lapelių špinatų

  • 2 KIETAVIŠKIŲ slyvinių pomidoriukų

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Šviežių mėgstamų prieskoninių žolelių

  • Žiupsnelio nutarkuotos citrinos žievelės

  • 1 skiltelės česnako

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 2 kepurėlių „portabello“ grybo

  • Kietojo sūrio (pabarstyti)

1. Į dubenį sudėkite sūrį, pjaustytus pomidorus, smulkintus špinatus ir žoleles. Pagardinkite pipirais ir citrinos žievele.

2. Pasmulkinkite česnaką ir sudėkite į mišinį. Labai gerai išmaišykite.

3. Grybų kepurėles pašlakstykite aliejumi ir dėkite kepti kepurėle į apačią.

4. Kai apkeps viena pusė, apverskite ir įdarykite sūrio mišiniu. Viršų pabarstykite kietuoju sūriu.

5. Patiekite su mėgstamomis žolelėmis.


PATARIMAI:

  • Šio įdaro sūdyti nebereikia – sūris turi užtektinai sūrumo.