Tobuliausias pavasariškai vasariškas saldintos grietinėlės deserto receptas, kuriam nereikia jokios progos.
Greitai pagaminamas saldus patiekalas palepins kiekvieną.
Sūdytos karamelės panakotai pagaminti reikia:
3 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
2 šaukštų vandens
1 šaukšto VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“
Žiupsnelio druskos
250 ml grietinėlės
250 ml pieno
1 pakelio DR. OETKER mišinio „Panna cotta“
1–2 šviežių pasiflorų
1 mėtų šakelės
Supilkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir vandenį į prikaistuvį ar kitą indą kaitinimui, dėkite VILNIAUS margariną „Kepiniams su sviestu“. Išmaišykite, uždenkite, užvirkite, kai cukrus ištirps, atidenkite ir nemaišydami virkite, kol masė įgaus sodrų karamelės kvapą ir spalvą.
Į gautą karamelę dėkite druską ir maišykite iki vientisos konsistencijos. Kol karamelė dar karšta, paskirstydami supilkite ją į indelius, kuriuose stings panakota ir padėkite atvėsti.
Užvirkite grietinėlę ir 100 ml pieno, užvirus patraukite nuo kaitros. Su likusiu pienu sumaišykite DR. OETKER mišinio „Panna cotta“ miltelius ir supilkite į grietinėlės ir pieno masę. Maišykite apie 3 min., kol susidarys kremas. Gautą kremą supilkite į indelius su karamele, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą sustingti.
Pasifloras perpjaukite per pusę, šaukštu išskobkite viduje esantį minkštimą su sėklomis ir padalinkite jį lygiomis dalimis kiekvienam deserto indeliui. Uždėkite mėtų lapelių ir patiekite.
Video receptas:
Skanaus!
Comments