Kad viščiukas būtų sultingas, o odelė – traški. Tai minimalūs reikalavimai, kuriuos keliame sau, kai ketiname iškepti šį paukštį. Pavyks, jei žinosite kelias sėkmės paslaptis.
Marinuokite viščiuką ne trumpiau nei 1 val., o geriausiai – per naktį šaldytuve.
Geriausiai kepa 1,4–1,8 kg viščiukas su pilna krūtinėle ir storomis blauzdelėmis.
1,5 kg viščiukui iškepti reikia maždaug 1,5 val. Galima pakelti viščiuką virš skardos ir pažiūrėti, kokios sultys teka: jei skaidrios – paukštis iškeptas.
Kad višta nebūtų sausa, į marinatą reikia įpilti aliejaus; galima atkelti krūtinėlės odelę ranka ir krūtinėlės mėsą patepti sviesto ir žolelių mišiniu.
Jei tokią turite, kepti visą viščiuką reikia orkaitėje su garų funkcija. Neturint garų orkaitės kepkite iš pradžių aukštesnėje (apie 200 °C) temperatūroje, po to sumažinti iki 180 °C. Kepant dažnai laistykite susidariusiomis sultimis. Iškepusį viščiuką uždenkite ir palikite 15 min. „pailsėti“.
Geriausia įdaryti paukščius tokiu įdaru, kuris nereikalauja papildomo terminio apdorojimo. Naudojant žalius produktus (pvz., žalią mėsą), įdarą reikia išsikepti atskirai.
Kaip patiekti vištą? Leiskite pasigrožėti gražiai iškepusiu visu paukščiu, o padalyti jį kur nors kitur. Galima patiekti iš karto padalytą porcijomis.
Koks garnyras tinka labiausiai? Nėra garnyro, kuris netiktų prie gardžiai iškepto viščiuko.
Skanaus!
Comments