top of page

Ryžiais ir daržovėmis įdaryti kalmariukai (Receptas)

Dar tik skaitysite šį receptą, o seilėtekis jau bus prasidėjęs, gal net užuosite būsimo patiekalo aromatą. Keptuvėje kepti, daržovėmis ir ryžiais įdaryti kalmariukai yra labai įdomus, gal kiek egzotiškas, bet ypatingai jaukus ir skanus patiekalas, kuris tiks ir ir kasdienybei švęsti, ir ant ypatingos šventės stalo patiekti.


ryžiais ir daržovėmis įdaryti kalmarai_receptas_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

Ryžiais ir daržovėmis įdarytiems kalmariukams pagaminti reikia:

  • 400 g kalmariukų

  • 2 svogūnų

  • 4 skiltelių česnako

  • 1 morkos

  • 1 paprikos

  • 1 poro

  • ½ stiklinės BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 50 g ryžių

  • 250 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 70 g surimio lazdelių

  • 50 g GOURMET WORLD „Gruyere“ sūrio

  • 1 šaukštelio KOTANYI paprikos miltelių

  • ½ stiklinės baltojo vyno

  • 300 g konservuotų pomidorų

  • 4 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo „Klasikinis“

  • 2 KOTANYI laurų lapų

  • 50 g valytų lazdynų riešutų

  • 1 saujos kalendrų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1. Kalmariukus išvalykite, nusausinkite.

2. Nuvalykite ir susmulkinkite: 1 svogūną, 1 skiltelę česnako, morką, ½ paprikos, porą.

Apkepkite keptuvėje su 3 šaukštais BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“, sudėkite

ryžius ir užpilkite TICHĖ natūraliu mineraliniu vandeniu, virkite pusę ant pakuotės

nurodyto laiko, kad ryžiai būtų pusiau virti, dėkite KOTANYI druskos ir KOTANYI

juodųjų pipirų.

3. Surimio lazdeles supjaustykite stambiais gabalėliais ir sumaišykite su

atvėsintais ryžiais, tarkuotu GOURMET WORLD sūriu „Gruyere“ ir įdarykite

kalmariukus (nepridėkite per daug įdaro, kad neplyštų, nes ryžiai dar pūsis troškinant).

4. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite stambiais kubeliais pjaustytus

svogūnus, likusią papriką, KOTANYI paprikos miltelius ir kapotus česnakus, kol

daržovės suminkštės. Supilkite vyną, konservuotus pomidorus, SUSLAVIČIAUS

pomidorų padažą „Klasikinis“, dėkite KOTANYI laurų lapus, išmaišykite ir sudėkite

įdarytus kalmariukus. Troškinkite apie 30 min. ant silpnos kaitros.

5. Lazdynų riešutus susmulkinkite, suberkite į padažą, išmaišykite ir pavirkite dar 2 min.

6. Kalmariukus patiekite su padažu ir kalendromis.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page