6-8 asm.
Gaminimas 20 min.
Zzz 3 val.
Reikia:
Pagrindui:
3–4 riekelių ruginės duonos
Viršui:
125 g maskarponės
250 g graikiško jogurto
250 ml grietinėlės
12 g DR. OETKER želatinos
120 g karštai rūkytos lašišos (puikiai tinka ir žuviena nuo stuburkaulių)
2 šaukštų majonezo
2 šaukštų krienų
1 šaukšto citrinos sulčių
1 nubraukto šaukšto miltelinio cukraus
2 šaukštų smulkintų krapų
Druskos
Šviežių daržovių, šaltai rūkytos lašišos riekelių, ikrų, virtų kiaušinių (papuošti)
1. OETKER želatiną išbrinkinkite 100 ml šaltos grietinėlės, po to ištirpinkite, bet neužvirkite.
2. Majonezą sumaišykite su 1 šaukštu krienų. 22 cm skersmens tortinę formą išklokite popieriumi, sudėkite ruginę duoną, ją patepkite majonezo ir krienų mišiniu.
3. Karštai rūkytą lašišą sutrinkite trintuvu.
4. Maskarponę sutrinkite su graikišku jogurtu. Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su maskarponės ir jogurto mase.Įdėkite 1 šaukštą krienų, supilkite citrinos sultis, miltelinį cukrų, įberkite druskos, krapų, viską sumaišykite su ištirpinta DR. OETKER želatina.
5. Sūrio masė prieš maišant su želatina neturi būti šalta, nes želatiną sutrauks. Jei sutrauktų ir pasidarytų želatinos „siūlai“, labai atsargiai pašildykite masę – geriausiai vandens vonelėje.
6. Nupilkite ~150 ml masės, o likusią sumaišykite su sutrinta žuvimi. Ją sukrėskite į formą su duona. Išlyginkite ir pastingdykite, kad viršus būtų tvirtesnis. Tuomet ant viršaus užpilkite baltą sluoksnį. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 2–3 val.
7. Išimkite iš formos ir puoškite daržovėmis, žalumynais, sūdytos lašišos riekelėmis, ikrais, kiaušinių skiltelėmis.