10 vnt.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 1 val.
Orkaitės t-ra 180 °C
Zzz 12 val.
Reikia:
1 šaukšto sezamų sėklų
1 šaukšto kmynų
1 šaukšto moliūgų sėklų
1 šaukšto saulėgrąžų sėklų
1 šaukštelio druskos
65 g medaus arba cukraus
50 g avižinių dribsnių
50 g kviečių sėlenų
150 g kvietinių visadalių grūdų miltų
150 g kvietinių miltų
150 g ruginių visadalių grūdų miltų
1 šaukšto linų sėmenų
2 šaukštų raugo
400 ml šilto vandens
1. Sumaišykite visus birius produktus. Šiltame vandenyje ištirpinkite medų ir druską. Sudėkite raugą ir išmaišykite.
2. Į sausą mišinį supilkite vandenį. Gerai išmaišykite (2 šaukštus raugo atidėkite kitam kepimui).
3. Gautą tešlą sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą. Uždenkite audeklu ir palikite šiltai pakilti apie 12 val. (geriausiai per naktį).
4. Pakilusią duoną kepkite 180 °C orkaitėje apie 1 val.
5. Iškepusią atvėsinkite formoje.
Comentarios